Este cel mai mic oraș din România, dar a fost transformat în atracție mondială ! Multi dintre noi NU vor distribui asta !!

Este cel mai mic oraș din România, dar a fost transformat în atracție mondială !

Este considerat orașul cu cel mai mic număr de locuitori din România, având o populație de puțin peste 1.600 de persoane, dar a devenit o atracție din ce in ce mai mare pentru turiștii străini.Așezarea s-a format ca stațiune în 1842, dupa ce fiul unui cioban s-a vindecat cu ajutorul apelor minerale de aici.Situate la 32 de kilometri de Miercurea Ciuc, Băile Tuşnad, căci despre ele este vorba, atrag anual aproape jumătate de milion de turişti, majoritatea dornici să se bucure de tratamentele cu ape minerale, recomandate în special celor cu afecţiuni ale inimii.

Aerul curat de la Băile Tuşnad este principalul atu al staţiunii . Dar şi curele de tratament cu ape minerale făcute la Tuşnad sunt renumite dincolo de granițele României, fiind căutate în fiecare an de sute de mii de turişti români şi străini.

Despre apele minerale din zona Tuşnadului există dovezi scrise încă din a doua jumătate a secolului al XVIII-lea, în care se menţionează prezenţa unor izvoare de ape minerale cu efecte curative, folosite de către localnicii satelor din apropiere.Potrivit statisticilor oficiale, în prezent, peste 450.000 de turişti înnoptează anual la Băile Tuşnad, iar numărul celor care doar vizitează staţiunea ajunge la 1,5 milioane în fiecare an. Dintre aceștia, 80% sunt români, iar restul provin din Ungaria, Israel, Germania, Olanda, Franţa.

Singurul centru balnear cu apă termală din regiune
În decembrie 2013, la Tuşnad a fost inaugurat singurul centru balnear cu apă termală din regiune, printr-o investiţie realizată de primărie din fonduri alocate de Guvern.

Centrul balnear are o capacitate de 250 de locuri cu 6 bazine, unul cu apă termală, unul de înot, unul pentru copii mici, 2 bazine cu aburi şi unul legat, astfel încât se poate ieşi afară. Clădirea mai are 3 saune, o cameră cu sare şi o cameră pentru masaj şi una cu aparate de fitness.În primul an de funcţionare, Centrul a avut peste 100.000 de vizitatori.

Ce boli poți trata la Băile Tușnad:

Bogat în ioni negativi, aerul de la Băile Tuşnad este atât de benefic, încât turiştii cu afecţiuni pulmonare simt rapid o îmbunătăţire a stării lor după numai câteva zile de plimbări.Staţiunea cu diverse izvoare de ape minerale, mezotermale şi mofete este recomandat pentru tratamentul bolilor cardio vasculare, urinare şi a sistemului nervos. Există 44 izvoare naturale şi foraje din care în prezent sunt utilizate 6 izvoare naturale, din care patru (Izv. Stănescu, Apor, Ileana şi Mikes) pentru cură externă.

Prin cura internă se pot trata afecţiuni digestive, gastrite hipoacide, precum si hepato-colecistite cronice, boli metabolice şi neuro endocrine. Prin cura externă băile sunt recomandate în afecţiuni cardiovasculare, tulburări circulare, reumatice si nevroză astenică sau de suprasolicitare, bolile ale aparatului locomotor.Staţiunea dispune de bază de tratament, unde se efectuează băi carbogazoase calde, aplicaţii cu parafină, hidroterapii şi fizioterapii, gimnastică medicală, electroterapie. Complexul este dotat cu 40 de vane şi poate cura 800 de pacienţi pe zi. Bazinul în aer liber este alimentat de apele Izvorului Băilor.

Povestea mai puțin știută a Băilor Tușnad
Povestea mai puțin știută a acestor băi este detaliată pe site-ul Băiletusnad.ro. În cheile Oltului, la o altitudine de 650m, la poalele munţilor acoperiţi cu brazi se află Oraşul Băile Tuşnad. Localitatea situată în partea sudică a Depresiunii Ciucului, între munţii Harghita şi Bodoc, este cea mai mică staţiune balneară din ţară, fiind cunoscută până astăzi ca “Mica Elveţie”.

Data cea mai probabilă pentru fondarea staţiunii este anul 1842. Vindecarea miraculoasă a unui fiu de cioban a atras atenţia asupra efectului terapeutic a apelor minerale, după care sa pus bazele unei societăţi pe acţiuni în vederea exploatării staţiunii în anul 1845.Cu ocazia revoluţiei din anul 1849 staţiunea este distrusă, reconstrucţia începe abia în 1852. Numele Băile Tuşnad apare în 1861. Staţiunea de renume ruropean a fost declarată oraş în 1968.

ATENTIE !! Asteptam pe toti oameni cu inima buna si cu Ganduri bune in grupul nostru  Intra AICI  SI ALTURATE GRUPULUI NOSTRU CLIK AICI !  

Nu uita sa distribui mai departe !!

You may also like...

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *