Psihologii ne avertizează sa nu folosim aceste fraze niciodată când vorbim cu copilul nostru!

Psihologii ne avertizează sa nu folosim aceste fraze niciodată când vorbim cu copilul nostru!

Este un fapt cunoscut,că nimeni nu este perfect și toți oamenii fac greșeli.

Dar, părinții ar trebui să fie conștienți de faptul că în ochii copiilor lor nu sunt numai oameni, ci și păzitori, creatori și ocrotitori.

Într-un mod specific, părinții sunt super-eroi.

Psihologii explică faptul că, comportamentul părinților este o parte crucială a psihicului copilului.Copiii învață orice pas posibil în viața lor de la părinții lor și ei urmăresc, ascultă și amintesc cum să se ocupe de problemele și greșelile lor și cum să se comporte în anumite situații.

Psihologii vă sfătuiește să acordați o atenție specială cuvintelor pe care le folosiți în timp ce vorbiți cu copilul dumneavoastră.
Acestea sunt frazele pe care nu ar trebui să le spuneți NICIODATĂ copilului dumneavoastră:

„Ești fără valoare”

Părinții sunt imaginea mentală a copilului lor și această frază va deteriora doar încrederea de sine a copilului.
Experții medicali explică faptul că auzul că este lipsit de valoare va trimite copilul într-o călătorie nesfârșită în care el sau ea va căuta validarea și aprobarea celorlalți oameni și a lumii exterioare.
Dacă copilul dvs. a făcut o greșeală, ar trebui să-i spuneți: „nu este ziua ta buna” sau „o vei face mai bine data viitoare” sau „nimeni nu este perfect”.

“Nu mai plânge chiar acum”

Copii plâng când cad și simt durere, dar plâng, de asemenea, când știu că vor fi pedepsiți. Plânsul este o emoție care iese chiar dacă nu există nici un motiv să plângi.
Motivul pentru aceasta este că, copiii nu au control total asupra emoțiilor lor, iar psihologii explică faptul că cei mici au dreptul să-și exprime modul în care se simt.
Dacă îi spui copilului tău să nu mai plângă, doar îi va suprima emoțiile și va păstra totul înăuntru și este mult mai rău.

„Sunt dezamagit de tine”

Părinții au tendința de a spune această frază copiilor lor, când copilul se simte deja rău în legătură cu acțiunile sale.
Cu toate acestea, chiar dacă sunteți dezamăgit de ei, nu ar trebui să spuneți acest lucru copilului dumneavoastră.
În schimb, ar trebui să va îndrumați copilul pe calea cea bună și să-l ajutați să înțeleagă ce greșeală a făcut.

„Nu este (ceva) suficient”

Nu trebuie să-i spui niciodată copilului „nu ești destul de bun”, așa că în acest fel vei picta o imagine restrânsă a lui în perceptia lui. Această expresie va face copilul să se simtă ca și cum ar lipsi ceva pentru a fi suficient de bun pentru ei înșiși. “Băieții / fetele mari nu se sperie” .Frica este o emoție care îi amintește pe oameni să fie mai atenți. Deci, dacă spuneți copilului dvs. că „băieții mari / fetele nu se sperie”, copilul va încerca să suprime frica și asta îl va învăța să fugă de ceea ce îi sperie.
Psihologii explică faptul că această frază va învăța copilul să nu se confrunte cu teama sau problema în viața ulterioară. Părinții ar trebui să le spună copiilor că este perfect bine să se sperie și, de asemenea, ar trebui să încurajeze copiii să facă ceea ce trebuie atunci când sunt speriați de ceva.

Mama si-a pedepsit copilul intr-un mod care a facut-o vedeta! A pus lista pe internet si in ziua urmatoare toti voiau sa o cunoasca. Unii o cred nebuna, ea crede ca e normal. Uite ce i-a facut baiatului
O mama si-a prins baietelul jucandu-se pe telefon dupa ce trecuse ora de culcare, desi el stia ca nu are voie sa faca acest lucru.

Femeia a ales sa il pedepseasca intr-un mod creativ. Baiatul trebuia sa castige 500 de puncte ca sa nu mai fie pedepsit. Iata ce lista i-a facut mama:
Felicitari, esti pedepsit! Pentru a scapa de pedeapsa va trebui sa acumulezi 500 de puncte. Delict comis: joaca pe telefon dupa ora de culcare.
Scrie o scrisoare frumoasa unui membru al familiei – 10 puncte ,Spala rufele o data – 100 de puncte ,Gateste si pregateste cina – 50 de puncte

Curata si organizeaza un dulap din bucatarie – 50 de puncte pentru fiecare raft curatat ,Curata masa si blaturile din bucatarie – 25 de puncte ,Goleste masina de spalat – 25 de puncte

Curata cuptorul cu microunde – 40 de puncte ,Da cu aspiratorul in sufragerie – 30 de puncte ,Uda florile din casa – 10 puncte ,Matura si sa cu mopul in bucatarie – 30 de puncte, Spala ferestrele – 10 puncte pentru fiecare fereastra curatata ,Curata baia – 50 de puncte ,Curata nisipul pisicii – 10 puncte ,Du gunoiul si pune alt sac – 10 puncte

ATENTIE !! Asteptam pe toti oameni cu inima buna si cu Ganduri bune in grupul nostru  Intra AICI  SI ALTURATE GRUPULUI NOSTRU CLIK AICI !  

You may also like...

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *