Unic în lume!! Prima instalație din lume , capabilă să capteze dioxidul de carbon din atmosferă!

Unic in lume!! Prima instalație din lume , capabilă să capteze dioxidul de carbon din atmosferă!

O instalație inovatoare, unde dioxidul de carbon este aspirat din aer, a fost deschis în Elveția. Climeworks, cum se numește instalația de captare a acestui gaz, este capabilă să elimine anual 900 de tone de dioxid de carbon (CO2) din aerul înconjurător. Acesta este apoi furnizat ca materie primă către clienți din diferite piețe, inclusiv la o fermă de legume din apropiere, unde este utilizat ca îngrășământ. De asemenea, CO2 poate fi folosit pentru a produce băuturi carbogazoase și combustibili neutri din punct de vedere al emisiilor de carbon.

Folosind filtrul C02, Climeworks susține că le oferă clienților săi posibilitatea de a reduce emisiile globale și dependența de combustibilii fosili. Fabrica reprezintă prima operațiune comercială de captare a carbonului.

Cei de la climatworks declară că această fabrică este “un pas istoric pentru realizarea și utilizarea tehnologiilor bazate pe emisiile negative și vine în concordanță cu acordul privind clima semnat la Paris”.

Compania a fost înființată de inginerii Christoph Gebald și Jan Wurzbacher, care au venit pentru prima dată cu ideea fabricii DAC în 2008, după vizitarea serelor agricole Gebrüder Meier Primanatura AG din Hinwil, Elveția. Până în prezent, sistemele de captare și stocare a carbonului care reduc emisiile de CO2 în atmosferă au fost aplicate în centralele electrice din surse în care CO2 este concentrat. Extragerea CO2 din aer a fost cunoscută ca fiind posibilă, dar nu a fost considerată foarte practică datorită nivelurilor inferioare ale concentrației de CO2.

sursa by www.dezeen.com

ATENTIE !! Asteptam pe toti oameni cu inima buna si cu Ganduri bune in grupul nostru  Intra AICI  SI ALTURATE GRUPULUI NOSTRU CLIK AICI !  

You may also like...

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *