Un băiat de 15 ani şi-a construit propria mini casă. Veţi fi plăcut surprinşi să vedeţi cum arată în interior!

Un băiat de 15 ani şi-a construit propria mini casă. Veţi fi plăcut surprinşi să vedeţi cum arată în interior!

Ce ocupații au acum adolescenții? Diferite hobby-uri, distracții, întâlniri cu prietenii, prima dragoste, sport, petreceri cu consum de alcool și tutun. Însă toate acestea sunt străine pentru Luc Thiel – un băiat de 15 ani din Dubuque, statul Iowaa.

Acest băiat talentat și activ a decis să-și construiască propria casă în curtea părinților lui. Întrucât nu avea prea mulți bani, a făcut o casă mică. Acum sunt foarte răspândite în SUA astfel de mini case, numite tiny house.

 

Unii adulți le construiesc drept locuință permanentă. Pare un lucru foarte straniu în lumea contemporană de globalizare totală. Însă oamenii aduc argumente precum că aceste căsuțe le subliniază personalitatea, sunt ecologice și practice. Locuitorii mini căsuțelor sunt foarte mândri de ei dacă reușesc să le facă funcționale. Tot necesarul pe o mică parcelă de pământ!

 

 

Proiectul la costat pe Luc aproximativ 1500 de dolari. Acești bani au fost suficienți pentru a face casa bună de locuit. Dorința de a o construi i-a apărut vara trecută. Toate activitățile obișnuite pentru adolescenți l-au plictisit și a vrut să facă ceva mai mult și mai atrăgător.

 

El a găsit pe net toată informația necesară pentru construcția casei. Luc a avut nevoie de un an pentru a câștiga banii necesari și a cumpăra toate materialele pentru casă. El îi ajuta pe mulți oameni la diferite treburi.

De exemplu, el a ajutat un bărbat să facă curățenie în garaj, iar acesta la rândul lui l-a ajutat să ilumineze casa.

Majoritatea materialelor au fost prelucrate în mod repetat. Ușa i-a fost dăruită de un unchi, deoarece o înlocuise cu una nouă.

 

Casa are o cameră cu o suprafață nu prea mare. Luc își dorea foarte mult o astfel de căsuță: „Îmi place minimalismul. Visam mereu la o casă pentru care nu trebuie să plătesc creditul toată viața, așa cum o fac părinții mei.”

Desigur, el a fost ajutat de părinți, atât material, organizațional, cât și la construcția nemijlocită a locuinței. Însă inițiativa de bază a fost a lui Luc, la fel ca responsabilitatea pentru aceasta.

 

 

„Aceasta a fost o șansă pentru copil să facă ceva cu propriile mâini, iar eu l-am susținut în realizarea acestei idei” – a spus Greg Theil, tatăl băiatului.

Casa a fost realizarea visului adolescentului. Este locul care aparține doar lui, o insuliță de odihnă și bucurie. Casa este dotată cu televizor, cuptor cu microunde, canapea, măsuță, un pat comod la mansardă și multe altele. Deși este foarte mică, toate aceste lucruri au fost amenajate confortabil și armonios.

 

Acum, când casa este gata, Luc își face temele doar aici. Uneori doarme și noaptea și visează la o nouă realizare: să-și construiască o căsuță mai mare pentru perioada când va merge la colegiu.

Acum, când casa este gata, Luc își face temele doar aici. Uneori doarme și noaptea și visează la o nouă realizare: să-și construiască o căsuță mai mare pentru perioada când va merge la colegiu.

Povestea lui Luc este o dovadă a faptului că un copil poate face multe lucruri dacă are un scop bine determinat și este acceptat de părinți.

 

 

Suntem curioși de IDEEA pe care a avut-o băiatu  si felul in care si-a ordonat singurel  aceasta idee !!

Distribuie mai departe dacă ți-a plăcut !!

You may also like...

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *