Tu știai ce pericole se ascund în bradul de Crăciun? Nu o să-l mai ții niciodată în casă, după ce vei afla asta

Tu știai ce pericole se ascund în bradul de Crăciun? Nu o să-l mai ții niciodată în casă, după ce vei afla asta!

Este momentul în care toată lumea abia așteaptă să cumpere un brad și să îl împodobească. Însă specialiștii recomandă să ții bradul de Crăciun afară, iar explicația lor este cât se poate de logică.

Se pare că aproximativ 25000 de creaturi se află pe fiecare brad natural cumpărat. Cercetările au arătat că o mulțime de păduchi, acarieni, molii și păianjeni se ascund în pomul de Crăciun și că hibernează fără grijă.

Și se întâmplă acest lucru cel puțin până când aduceți copacul festiv în casă, acolo unde este cald.

„Insectele hibernează iarna și de obicei își golesc corpurile de fluide și devin complet inactive”, a declarat Bjarte Jordal, profesor asociat al Muzeului Universității din Bergen.

Însă când simt căldura, cred că primăara a venit și revin la viață. Iar dacă lăsați copacul pe o cârpă albă și îl scuturați puțin, o să observați o mulțime de insecte pe jos. Însă dacă nu aveți alergii, acești vizitatori surpriză nu ar trebui să fie o problemă prea mare.

Studiul a mai constatat că majoritatea acarienilor vor rămâne pe copaci și vor muri repede din cauza lipsei de alimente disponibile în interior.

Profesorul Jordal recomandă proprietarilor de case să cumpere copaci din lemn de esență tare, deoarece acestea sunt cele mai susceptibile de a avea o faună limitată. Însă nu trebuie să încercați să scuturați bradul, deoarece l-ar putea strica.

You may also like...

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *