SE SCHIMBĂ LEGEA PENTRU TOATĂ LUMEA! Devine obligatoriu din această iarnă

Distribuie pe

În ultima vreme au avut loc o mulțime de schimbări pe toate planurile în România. Aflăm acum că se schimbă din nou ceva pentru oamenii care locuiesc la bloc.

Astfel? Devine obligatoriu din iarna aceasta, iar cei care nu se conformează riscă amenzi usturătoare.

Repartitoarele de gaze, obligatorii

Se schimbă legea pentru cei care locuiesc la bloc și primesc căldură în sistem centralizat.

Mai exact, în doar două luni, repartitoarele pentru gaze vor deveni obligatorii pentru toată lumea, ceea ce înseamnă că veți plăti exact atât cât consumați.

Centralele nu vor mai fi la comun, iar fiecare va avea pe factură cantitatea consumată. De anul viitor, toată lumea va avea pe calorifere contoare individuale pentru măsurarea consumului de energie termic.

Unii au trecut la acest tip încă de anii trecuți, dar în Bucureşti sunt peste 275.000 de apartamente care nu au încă instalate astfel sisteme.

“Repartitorul măsoară temperatura caloriferului și temperatura din cameră. Face diferența între ele și acea diferență o integrează într-o unitate de timp, ea reprezintă o unitate de consum”.

Cine nu are deja un astfel de dispozitiv trebuie să-și instaleze până la 31 decembrie. În Capitală, vorbim despre peste jumătate din locuințele racordate la sistemul centralizat de încălzire”, a declarat Ionuț Nejloveanu, director al unei firme de montare repartitoare.

Prețul pentru un repartitor pornește de la 70 de lei cu TVA inclus, dar există și dispozitive mult mai scumpe. Instalarea acestuia și a unui robinet de reglare a consumului de energie termică costă cel puțin 125 de lei, dar amenda este mult mai mare.

Așadar, un proprietar care are un apartament de două camere și folosește patru calorifere va avea cheltuieli de cel puțin 500 de lei. Cu cât aveți mai multe aparate de încălzit, cu atât prețul este mai mare.

Totusi, amenda este una mare. Cine nu se va conforma, va risca amenzi de până la 1.000 de lei.

You may also like...

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *