Doliu în echipa Las Fierbinţi de la Pro TV! România a pierdut un mare actor
A fost doliu în lumea teatrului, dar și în echipa serialului Las Fierbinți. Au curs multe lacrimi și au fost multe regrete, după ce în anul 2020 un mare actor a trecut la cele veșnice! Constantin Drăgănescu a murit într-o dimineață răcorasă de martie la vârsta de 84 de ani.
Actorul, care juca şi în serialul Las Fierbinţi de la Pro TV şi-a consacrat viaţa teatrului, fiind membru al echipei Teatrului Bulandra încă din 1982, a anunţat instituţia pe pagina de Facebook.
„Dumnezeu să te odihnească! Vei rămâne mereu în inima mea”, scria la acel moment Mirela Oprișor, cea care o interpretează pe Apsirina. pe contul său de Instagram.
Anca Dumitra, Gianina din Las Fierbinți a postat și ea un mesaj: ”Dumnezeu să îl ierte”.
Între timp, s-au mai filmat multe sezoane Las Fierbinți fără marele actor. Producția este un adevărat fenomen și continuă să aducă audiențe record pentru PRO TV.
Vezi și Zodia care va avea impulsuri să se sinucidă. Astrele o împing până la nebunie. Maria Sârbu, previziuni complete pentru toți nativii
Cine a fost Constantin Drăgănescu
Constantin Drăgănescu s-a născut în 1936 la Constanța și a absolvit cursurile Institutului de Artă Teatrală și Cinematografică din București în 1961 (secţia actorie, clasa George Dem Loghin). Marele actor jucat în multe filme și piese de teatru și chiar filme și telenovele produse de Pro TV.
Unul din rolurile care l-a făcut cunoscut și pentru cei tineri a fost rolul său din Las Fierbinți, unde a jucat alături de Aspirina, cea care a și făcut anunțul decesului său. Constantin Drăgănescu urmează să fie înmormântat fără să fie depus la teatru, cum se practică deobicei, deoarece starea de urgență interzice prezenta a mai mult de 8 persoane la ceremoniile funerare.
Opera şi arta lui Constantin Drăgănescu
Artistul a jucat în spectacole importante printre care: „Cu uşile închise” (1982), „Gustul parvenirii” (1983), „Linişte, ne privim în ochi” (1983), „Hamlet” (1985), „O, ce zile frumoase!” (1985), „Io, Mircea Voievod” (1986), „Uriaşii munţilor” (1987), „Câinele grădinarului” (1988), „Privind în jur cu ochi fără lumină”
(1989), „Merlin sau ţara pustie” (1991), „Deşteptarea primăverii” (1991), „Arsenic şi dantelă veche” (1991), „Teatrul comic” (1992), „Vizita bătrânei doamne” (1993), „Casa evantai” (1995), „Woyzeck” (1995), „Caligula” (1996), „Vânzătorii gloriei” (1996).
„Ne vom aminti întotdeauna cu drag rolurile cărora le-a dat viaţă”, a transmis echipa Teatrului
În 1971, a avut prima apariţie pe marele ecran, în filmul lui Manole Marcus, „Puterea şi adevărul”. De altfel, de numele lui Manole Marcus s-a legat primul deceniu de carieră cinematografică a actorului, această primă experienţă fiind urmată de alte două roluri în filme realizate de același regizor, „Departe de Tipperary” (1973) și „Actorul şi sălbaticii” (1975), precum şi de un rol în ultimul film pe care avea să-l facă Marcus, cu numai cinci ani înainte de deces, „Marea sfidare” (1989).