Cel mai puternic fruct din lume ! Este plin de antioxidanți și are de 20 de ori mai multă vitamina C decât sucul de portocale !

Cel mai puternic fruct din lume ! Este plin de antioxidanți și are de 20 de ori mai multă vitamina C decât sucul de portocale !

Agrișa indiană aparține grupului cu cele mai faimoase plante din medicină.
Pentru mai bine de 500 de ani, indienii au folosit acest fruct miraculos…

Acesta ajută la îmbunătățirea sistemului imunitar și are proprietăți de reîntinerire a organismului.

Este de culoare galbenă sau verde și poate ajunge până la 18 metri.
Aceată plantă nu este utilizată doar de indieni, ci și de popoarele din întreaga lume, având un gust dulce-acrișor, piperat și amar în același timp.

O agrișă este echivalenta a 20 de portocale…
Dacă măsurăm 100 g de agrise proaspete, acestea reprezintă echivalentul a 470-680 mg de vitamina C. Oamenii de știință au demonstrat faptul că acest fruct este cel mai puternic antioxidant din lume.

Cu toții știm de ce vitamina C este atât de importantă. Ajută la îndepărtarea radicalilor liberi, întărește sistemul osos, sistemul imunitar, curață vasele de sânge și produce leucocite.

Acest fruct nu conține doar vitamina C, în el se găsesc și flavonoide, tanin și minerale. Agrișa ajută și la eliberarea de tuse, va scapă de durerile de gât și de alte probleme respiratorii, inclusiv astm și bronșită.

Lupta împotriva diabetului

Susține bună funcționare a ficatului, pancreasului, reduce balonarea și durerea. Un consum regulat de agrise, poate reduce nivelul zahărului din sânge (în cazul persoanelor cu diabet, mai ales aceia cu grad 2), echilibrează secreția de insulină.

Cercetările au arătat faptul că 3 grame de pudra de agrișă este mult mai eficientă decât multe alte medicamente pentru diabet.

Înfrumusețează pielea, părul și unghiile

Agrișele ajută la refacerea țesutului, împiedică apariția firelor albe și a căderii părului, îl fortifică și reprezintă o soluție bună împotriva mătreții.
Agrișele reprezintă un produs natural care este întâlnit în numeroase articole cosmetice precum șamponul, cremele de față și multe altele.
Ajută la refacerea pielii

Aceste fructe se folosesc sub formă de tratament împotriva acneei, roșelilor pielii și a multor alte inflamații.

Reface fibra capilară
Amestecați pudra de agrișe cu puțină apă și lăsăți 60 de minute, după care aplicați prin masare la nivelul scalpului pentru a reface fibră capilară, pentru a hidrata și a-i reda părului strălucire și vitalitate. Lăsați sa acționeze timp de 30 de minute până la o ora, după care clătiți.

Ajută în cazul durerilor stomacale
Durerile abdominale, diareea, voma, crampele, infecțiile și problemele digestive, pot fi rezolvate cu ajutorul agrișelor.

Îndepărtează toxinele din ficat
S-a confirmat științific faptul că agrișele sunt esențiale în tratarea ficatului. Îl protejează de efectele adverse ale medicamentelor (mai ales acelea împotriva tuberculozei) și îndepărtează toxinele.

You may also like...

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *