Sensul neștiut al pelerinei cu care a fost îmbrăcat Lionel Messi de șeici. Gestul a fost total CONTROVERSAT

Distribuie pe

Argentina a devenit campioană mondială (2-2 și 4-2 cu Franța la penalty-uri), iar Lionel Messi a ridicat în Qatar trofeul îmbrăcat într-o ținută inedită.

Pe podium, emirul Qatarului, Tamim bin Hamad Al Thani, l-a îmbrăcat pe Messi într-o haină tradițională, numită „bisht”.

Roba reprezintă un gest de apreciere din partea familiei regale din Qatar. Haina este purtată de emir și de miniștri în zilele importante. Pe 18 decembrie, în ziua finalei, Qatar a sărbătorit ziua națională.

„Înseamnă onoare și demnitate. Este purtată de arabi de sute de ani. Este o onoare și arată că Messi e o legendă”, a scris pe Twtiter o jurnalistă arabă.

„Emirul a arătat că-i poartă un mare respect lui Messi, având în vedere că el l-a îmbrăcat”, a explicat alt jurnalist. Conform unui alt creator de conținut pe twitter, ar fi o robă purtată de războinicii arabi importanți, care au repurtat o mare victorie.

Roba este făcută din păr de cămilă și blană de capră, iar cele purtate de familia regală au și inserții de aur.

Viorel Moldovan crede că gestul a fost unul total nepotrivit. Fostul internațional și-a imaginat ce ar fi făcut Diego Maradona într-un astfel de moment.

„Bine că nu am câștigat Cupa Mondială și nu trebuie să mă îmbrac în fantomă. În locul lui Messi, eu mi-o dădeam jos. Nu poți tu, Messi, să faci poza istoriei în fantomă. Dezamăgitor! Dacă era Diego Maradona în locul lui? El o scoatea sigur! Rămânea în tricoul țării lui, cu un steag al Argentinei”, a fost opinia lui Viorel Moldovan, la TVR 1.

You may also like...

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *