Vreme severă imediată în mai multe județe din țară. Alertă de la meteorologi

Meteorologii de la ANM au emis mai multe alerte de vreme severă imediată în 11 județe din țară. Vremea se va schimba radical în orele următoare și vântul puternic va pune stăpânire pe țară.

A fost emis cod galben de vânt puternic în mai multe zone de munte din judeșe orecum Gorj, Vâlcea și Clug.

Vreme drastică în orele care urmează! Acestea sunt județele afectate

În zonele joase rafalele vor depăşi 60 de kilometri la oră, în timp ce la munte vântul va depăşi și viteza de 100 de kilometri la oră.

Conform meteorologilor, până la ora 18:00, este Cod galben de vânt puternic în zona de munte a județelor Gorj și Vâlcea, unde vântul va depăşi viteza de 90 de kilometri la oră, respectiv în județele Sălaj și Cluj, unde vor fi intensificări ale vântului care vor depăși la rafală 55…60 km/h.

Până la ora 19:30, în zona de munte a județelor Prahova, Buzău și Dâmboviţa se anunță intensificări ale vântului care vor depăși la rafală 70…90 km/h.

Meteorologii au emis o altă alertă, potrivit căreia, până la ora 20:00, în zona de munte de peste 1800 de metri a județelor Suceava și Neamţ vântul va depăși la rafală 90 – 100 km/h, iar în Covasna, la munte și în câteva localități, 70 – 90 km/h.

O altă avertizare Cod galben este valabilă până la ora 22:00, în mai multe zone ale județulului Buzău, unde rafalele vor depăşi 90 de kilometri la oră.

You may also like...

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *