Ati aflat? Veste proasta despre Ionut Gologan, romanul condamnat la moarte in Malaezia

Cazul lui Ionut Gologan, romanul condamnat la moarte in Malaezia, a tinut prima pagina a ziarelor inca din 2012.

Atunci, el a fost prins si condamnat la moarte prin spanzurare, pentru trafic de droguri.

Cu toate ca tatal si bunica tanarului si-au pus sperantele in autoritatile din Kuala Lumpur si in autoritatile romane, rugamintile lor au ramas fara raspuns.

In data de 26 iunie 2012, tanarul care avea atunci 22 de ani, a fost prins pe Aeroportul International Kuala Lumpur. Avea in bagaje 1,5 kilograme de metamfetamina. Lucra ca sofer cu jumatate de norma pentru o companie de transport din Germania. A fost inchis in Malaezia, in conditii de cosmar.

De atunci, nu s-au mai aflat decat foarte rar informatii despre starea lui.

Veste proasta pentru Ionut Gologan! Ce se intampla cu romanul condamnat la moarte in Malaezia
Familia si vecinii din localitatea Telega, acolo unde s-a nascut, au spus mereu ca era un copil cuminte.

Fusese crescut de bunica lui, in conditii saracacioase. Multi au crezut la acea vreme ca Ionut a fost, cel mai probabil, racolat de un anturaj suspect, fiind pacalit de mirajul banilor castigati rapid.

In perioada in care a stat inchis, a fost ajutat de mai multe persoane cu bani. Inclusiv Gigi Becali i-a oferit tatalui lui Ionut suma de 3.000 de euro. In data de 26 ianuarie 2016, Curtea Federala de Justitie din Malaezia a confirmat, din pacate, pedeapsa cu moartea pentru Ionut Gologan.

Decizia a fost una definitiva.

Mai multe delegatii din Romania au purtat o serie de discutii cu autoritatile din Malaezia, incercand sa il salveze.

Chiar si avocatii romanului au depus o cerere de gratiere. Cererea a fost trimisa sultanului Malaeziei. Se mentiona in acel act ca sentinta finala nu poate fi pusa in aplicare pana cand nu se da un raspuns oficial pentru cererea de gratiere. Acest proces este unul de durata.

In anul 2017. familia lui Ionut Gologan si-a pus din nou sperante in eliberarea lui. Autoritatile malaeziene anuntau la acea vreme blocarea administrativa a executiilor, in cazul detinutilor condamnati la moarte pentru trafic de droguri, pana se revizuieste legea.

You may also like...

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *