Sirop cu miere și morcovi care elimină flegma: scapi de tuse și de mucusul din plămâni

Distribuie pe

Ai nevoie de remedii naturale care elimină flegma? Flegma este un simptom frecvent al răcelii și al altor afecțiuni respiratorii. Aceasta este un fluid din corp și conține glicoproteine, anticorpi și alți agenți.

Principalul rol al flegmei este de a lubrifia căile respiratorii și de a le apăra de factorii externi care le atacă. Totuși, când corpul produce o cantitate prea mare, aceasta poate deveni supărătoare. Motivul este faptul că se îngroașă prea tare, iar organismul încearcă să o elimine prin intermediul tusei.

Din fericire, există multe remedii naturale care reduc producția de flegmă și o împiedică să îți afecteze sănătatea. Unul dintre acestea este un sirop natural pe bază de morcovi și miere de albine. Astăzi îți vorbim despre proprietățile deosebite ale acestor două ingrediente și îți arătăm cum să prepari siropul la tine acasă.

Siropurile naturale sunt folosite de veacuri întregi ca alternativă pentru tratarea simptomelor gripei, ale răcelii și ale altor probleme respiratorii. Aceste rețete conțin ingrediente cu proprietăți antiinflamatoare și expectorante care combat infecțiile în gât, excesul de flegmă și obstrucționarea căilor respiratorii.

Siropul cu miere și morcovi este una dintre cele mai eficiente și mai sănătoase opțiuni. Pe lângă faptul că ameliorează tusea, acesta întărește sistemul imunitar, acționând de la rădăcina problemei.

Morcovul este o sursă naturală de vitamine A, B, și C, cunoscute pentru efectele antioxidante și rolul protector asupra organismului.

Această legumă conține betacaroten, un compus care – pe lângă faptul că protejează vederea – îmbunătățește reacția sistemului imunitar împotriva virusurilor și bacteriilor.

Morcovul conține și o cantitate semnificativă de fibre, un nutrient necesar pentru o digestie corespunzătoare.

În plus, acest aliment conține agenți antiinflamatori. Aceștia contribuie la curățarea căilor respiratorii, ameliorând simptomele mult mai rapid.

Prepararea acestui sirop natural nu necesită nici mult timp, nici cheltuieli majore. Atât mierea, cât și morcovii sunt disponibili în magazinele alimentare și în piață pe toată perioada anului (la prețuri acceptabile!).

Acestea fiind spuse, este important să verifici calitatea mierii. Unele sortimente din comerț conțin siropuri și zahăr rafinat. Chiar dacă textura pare la fel, calitatea nutrienților este scăzută, iar beneficiile pentru sănătate minime.

Deși costă un pic mai mult, cel mai indicat este să cumperi miere ecologică pentru prepararea siropului care elimină flegma.

Ingrediente

3 1/2 căni de morcovi (400 g)
5 linguri de miere bio (125 g)

Mod de preparare

Spală bine morcovii, da-i pe razatoare și pune-i într-o cratiță cu apă.

Lasă-i să fiarbă până se înmoaie.

Ia morcovii de pe foc și pasează-i cu o furculiță sau cu o lingură.

Pune piureul într-o sticlă de sticlă și amestecă-l cu cinci linguri de miere de albine.

La final, acoperă recipientul și lasă produsul să stea măcar o zi înainte de a-l consuma.

Mod de utilizare

Ia 4 sau 5 linguri de sirop pe zi pentru a reduce producția de flegmă.
Ca tratament preventiv, poți lua o lingură pe zi, de preferat în afara meselor.

Dacă ți se pare prea dulce, poți amesteca siropul cu o jumătate de cană de apă călduță.

Acest remediu natural care elimină flegma nu este indicat persoanelor cu un nivel ridicat al glicemiei. Mierea de albine tinde să agraveze situația.

În plus, nu recomandăm siropul pacienților care urmează un tratament pe bază de diuretice, deoarece poate întări efectele acestora, provocând reacții neplăcute.

În general, acesta este un remediu excelent pentru a îmbunătăți sistemul imunitar la copii și adulți. El conține foarte mulți nutrienți și are un gust plăcut.

You may also like...

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *