Cât va costa carnea de miel în 2023. Mulți români nu își vor mai permite

Mai este aproximativ o lună până la Paștele ortodox, iar românii încep deja să se intereseze cu privire la prețul alimentelor pe care le vor pune pe masa de sărbătoare.

Carnea de miel este nelipsită din meniul de Paște, însă scumpirile repetate din ultimul an își spun cuvântul și în ceea ce o privește.

Cât va costa carnea de miel în 2023? Veștile nu sunt deloc bune pentru consumatori.

S-a aflat cât va costa carnea de miel în 2023

Mulți români nu pot concepe sărbătorile pascale fără preparate din carne de miel pe masă. Drobul, stufatul, ciorba și friptura de miel se numără printre preparatele tradiționale asociate cu această sărbătoare.

Carnea de miel nu a fost niciodată una ieftină, însă scumpirile repetate din ultimul an își spun cuvântul mai mult ca oricând. Astfel, în 2023, prețul acestui tip de carne i-ar putea determina pe unii români să renunțe complet la ea sau să cumpere o cantitate mult mai mică.

Potrivit președintelui Asociației Crescătorilor de Ovide Arad, Nicolae Cioranu, carnea de miel se va vinde cu un preț cuprins între 45 și 50 de lei pe kilogram. Specialistul susține că acesta este prețul corect pentru a susține producția

El a precizat că acesta va fi prețul la producător. În piețe și supermarketuri, costurile ar putea fi chiar mai ridicate.

„Deja cumpărătorii de carne de miel spun că se duc să ia un miel, dar nu îl mai iau din supermarket, nu mai mă duc să îl iau din piaţă, mă duc să îl iau direct din fermă.

Îmi spunea un fermier că el deja are programate vreo 200 de capete cu 50 de lei kilogramul, dar direct la consumator.

Este un lucru bun, dar nu poate toată ţara să îl facă.”, a explicat Nicolae Cioranu, la Prima News.

În ce situații ar putea urca prețul la 60 de lei pe kilogram

Președintele Asociației Crescătorilor de Ovide Arad spune că 45-50 de lei pe kilogram ar fi prețul corect, având în vedere scumpirile din ultima perioadă. Întrebat dacă un kilogram de carne de miel ar putea ajunge să coste și 60 de lei, Nicolae Cioranu a spus că acest lucru se poate întâmpla doar în cazul speculei.

„Preţul corect, cu scumpirea şi dublarea furajelor, undeva la 45-50 de lei.

Dacă este sub, este o problemă a fermierului. Acum se vând nişte miei mai mici.

Nu pot să vândă toţi fermierii din România.

Acum de Paşte vând acei fermieri care pot mulge oile mai departe. De ce? Oaia are trei producţii. Lâna nu o mai luăm în calcul, că ne costă mai mult să o tundem ca să o vindem, rămân laptele şi mielul.

Fermierul care vinde acum obligatoriu să îşi mai adauge la câştig trebuie să recupereze laptele.

60 de lei doar dacă este speculat. Direct de la producător nu cred. Într-un an am vrut să facem un parteneriat cu un supermarket. Culmea, supermarketul plătea preţul cel mai mic posibil, nu ne-a convenit să batem palma cu ei.

Nici supermarketul nu îl ia la un preţ mare, îi umflă el preţul. ”, a mai spus președintele ACO Arad.

You may also like...

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *