Cremă de bicarbonat pentru pete și ridur

Ingrediente:

• 2 linguri bicarbonat de sodiu

• Apă minerală naturală

• Jumătate linguriță suc de lămâie (pentru piele foarte grasă)

• Jumătate linguriță de miere (pentru piele uscată)

Puteți adăuga orice alte ingrediente cu care sunteți obișnuiți: aloe vera, ulei de măsline, ulei de cocos.

Pregătire:

Adăugați câteva picături de apă în bicarbonatul de sodiu, o jumătate de lingură de suc de lămâie și o jumătate de lingură de miere, în funcție de nevoile dumneavoastră. Pentru o exfoliere mai bună, adăugați un pic de gel de aloe vera.

Amestecați totul până obțineți o pastă ușoară și omogenă. Aplicați masca pe toată față, evitând zona ochilor. Așteptați 15-20 de minute după care îndepărtați masca cu apă caldă.

Dacă pielea de pe față devine foarte uscată, aplicați o cremă hidratantă sau ulei vegetal, precum cel de măsline. Această mască se utilizează o dată pe săptămână.

Beneficiile ingredientelor:

Bicarbonatul de sodiu

Bicarbonatul de sodiu este o substanță naturală care vine sub forma unei pulberi fine, este alcalină și are proprietăți antibacteriene, antifungice, antiseptice și antiinflamatoare.

Funcționează ca un exfoliant pentru a îndepărta celulele moarte ale pielii care pot acoperi pielea mai tânără și mai fină. Cu toate acestea, utilizarea excesivă sau prelungită a bicarbonatului de sodiu poate deteriora sau usca pielea.

De asemenea, trebuie să faceți un test pentru a determina dacă pielea dvs. este sensibilă la această substanță.

Suc de lămâie

Lămâia luminează tenul și acționează ca un astringent, îndepărtează excesul de ulei și de murdărie de pe piele. Acest efect astringent tonifică pielea.

De asemenea, este și un agent antiseptic. Lămâia acționează asupra acneei prin reducerea atât a secreților de sebum, cât și a bacteriilor care provoacă coșuri. Reduce și pigmentarea sub formă de pete, cu ajutorul celor două componente ale sale: vitamina C și acidul citric.

Cu toate acestea, acest citric este fotosensibilizant, deci nu ar trebui să vă expuneți niciodată la soare în timp ce îl utilizați.

Nu faceți greșeala de a freca lămâia direct pe coșuri, deoarece acest lucru ar putea provoca o reacție nedorită. Șansele de reacții cutanate sunt mari dacă vă expuneți pielea la soare (precum s-a menționat mai sus) sau dacă aplicați un produs anti-acneic puternic în aceeași zi.

Miere

Măștile cu miere lasă pielea mai fină și mai hidratată, pot îmbunătăți aspectul liniilor fine și a ridurilor; pielea poate căpăta un aspect mai ferm și mai tonifiat după utilizarea unei măști cu miere.

Potrivit dermatologului Amy Wechsler, autorul The Mind-Beauty Connection, vâscozitatea și grosimea mierii îl fac un balsam protector care poate „elimina infecția” și „poate crea un mediu de vindecare umed” pentru piele.

Aloe vera

Datorită bogăției sale în vitaminele E, C și beta-caroten, gelul de aloe vera este excelent pentru tratarea mai multor probleme ale pielii. Aceste componente chiar ajută la protejarea pielii de îmbătrânirea cutanată, stimulează regenerarea celulară și astfel luptă împotriva ridurilor și petelor întunecate.

În plus, această plantă are importante puternic antiinflamatoare și antimicrobiene, pentru a combate acneea și a o curăța.

You may also like...

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *