Nu mai au unde să vândă din cauza importurilor masive: fermierii au ajuns la capătul răbdării și se duc să arunce cu brânză în Guvern!

Nu mai au unde să vândă din cauza importurilor masive: fermierii au ajuns la capătul răbdării și se duc să arunce cu brânză în Guvern!

Românii au ajuns sclavii occidentalilor? De câțiva ani, magazinele din România au fost invadate de produse din alte țări ale Uniunii Europene, o realitate pe care o cunoaștem cu toții. În spatele așa-zisei liberei circulații și liberului schimb între statele membre ale Uniunii Europene, și nu numai, piața din România a fost invadată de tot felul de produse din alte țări ale Europei. Și, uite așa, pe tarabele din piețe găsim mere din Polonia, pere din Spania ori cireșe din Portugalia. Mai nou, din cauza pestei porcine, în galantarele din magazine nu mai regăsim carne de porc din România, ci din alte state din vestul Europei. Culmea este că nici brânza românească nu mai e bună pentru noi, ci cea din alte țări, care se regăsește din belșug. Trist este că fermierii români nu mai au unde să-și comercializeze produsele din cauza importului masiv de lactate, dar și pe fondul lipsei de implicare a autorităților.

În acest sens, un semnal de alarmă îl trage un fermier din România – Costel Caraș, care spune că nu mai are unde să-și vândă marfa din cauza importurilor. Costel Caraș îi îndeamnă și pe alți fermieri să protesteze în fața Guvernului!

„DA, TREBUIE SĂ PROTESTĂM!!! În timp fermierii români stau cu brânză pe stoc, în 2017, România a important 70.571 tone de brânză, adică 3.000 de camioane a câte 23 tone fiecare. Din această cantitate, majoritatea este brânză falsificată. Noi fermierii, împreună cu procesatorii, nu putem accepta această situație la infinit. Va chem să protestăm! Din stocul de brânză pe care îl am. Vreau să arunc 1.000 de kg în față guvernului. Te alături și tu protestului?“, se arată în mesajul lui Costel Caraș.

Imediat, mesajul a fost recepționat și de alți fermieri, care au anunțat că se vor alătura negreșit protestului:

Cătălin Mihai Țapu: „Vin domnule și eu cu o tonă. Și.asa se va strica cât de curând. Măcar le-o pun în față. Poate se găsește cineva să le arunce o mămăligă maaree“

Vasile Iulian Alin: „Până când să mai suportam toate mizeriile care ne fac concurență neloială. AJUNGE“

Sunt doar două dintre zecile de mesaje ale fermierilor care se pregătesc să protesteze împotriva Guvernului care, culmea, se recomandă ca susținător al agriculturii și agronomiei românești.

You may also like...

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *