Tânăr arhitect roman, semnal de alarma. Cei care au locuințele izolate cu polistiren sau vata minerala sunt în pericol :

Tânăr arhitect roman, semnal de alarma. Cei care au locuințele izolate cu polistiren sau vata minerala sunt în pericol :

Un tanar arhitect din Targu Jiu trage un semnal de alarma cu privire la folosirea polistirenului si a vatei minerala drept materiale termoizolante. Acesta sustine ca aceste materiale sunt extrem de periculoase mai ales in casele unde exista copii si recomanda inlocuirea acestora cu doua materiale ecologice, pe baza de lana de oaie si canepa.

Alexandru Hortopan sustine ca polistirenul este folosit in exces in Romania, iar oamenii nu stiu de pericolele la care se supun. Pe langa faptul ca este un material usor inflamabil, acesta nu lasa peretele sa respire, astfel ca umiditatea din casa este ridicata, ceea ce duce la probleme respiratorii.

„Recomand folosirea celor doua materiale mai ales la familiile cu copii mici. La ferestre se pune acum tamplarie PVC, care este un material termoizolant, dar care nu «respira», iar in combinatie cu polistirenul, tot spațiul din interior devine lipsit de oxigen si cu o umiditate crescuta. In acest fel, se dezvolta microorganisme care pot duce la aparitia unor afecțiuni respiratorii. Daca un copil mic este crescut într-un asemenea spatiu poate sa aiba probleme cu bolile respiratorii“, sustine tanarul.

You may also like...

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *