Gică Hagi: De ce au trecut 27 de ani? Pentru ce am mai făcut Revoluția? Să fim mai săraci, mai slabi? Să cerșim cu toții?

Gică Hagi: De ce au trecut 27 de ani? Pentru ce am mai făcut Revoluția? Să fim mai săraci, mai slabi? Să cerșim cu toții?

În cadrul unei conferințe de presă, susținută înainte partidei pe care echipa sa, Viitorul, urmează să o susțină în Liga I, Gică Hagi a vorbit, cu sufletul, despre situația în care se găsește România, nu numai din punct de vedere fotbalistic.

Hagi s-a declarat dezamăgit de situația în care a ajuns fotbalul românesc, și sportul în general, și spune că, dacă ar fi în locul lui Klaus Iohannis, ar face totul ca sportul, cultura și sănătatea să devină priorități naționale, în care să se investească masiv.

“Dacă aș fi președintele României, aș investi doar în segmente sociale – cultură, sport și sănătate. Sunt trei segmente sociale, la care se adaugă infrastructura. M-aș băga în toate și România o să înflorească, o să zâmbim cu toți! Din păcate, acum suntem toți triști. Tot ce este în România este numai negativ! Cu excepția unei fete care ne mai ține, totul este negativ. Simona ne mai ține, se duelează cu cei mari.

Pe timpul meu eram pe primul loc, în top, în toate disciplinele sportive. De ce au trecut 29 de ani? Pentru ce am mai făcut Revoluția? De ce s-a mai schimbat, să fim mai săraci? Să cerșim cu toții? Pentru ce am mai făcut Revoluția dacă suntem mai slabi, mai săraci? De ce s-a făcut? Oare n-a fost dezbinare? Oare nu ne-au separat? Noi nu mai suntem puternici. Ăsta este sentimentul meu și îl zic. Vă zic vorbe mari, țineti-le minte! Am momentele mele, mândria și orgoliul meu nu pot să dispară, pentru că sunt român.

Eu m-am luptat pentru ca României să-i fie bine pe plan mondial! România era în elită, iar acum nu mai e. Luați statistica să vedeți ce cotă are jucatorul român acum și ce cotă aveam noi atunci. O să vedeți cât de departe am ajuns! Înainte se băteau să ne ia jucatorii, acum ne rugăm de ei să-i cumpere. Pe vremuri aveam doi jucători din patru străini la Barcelona. Priviți cât de departe suntem!”, a spus Hagi.

Hagi s-a mai plâns și de faptul că la Academia de fotbal de la Ovidiu nu are canalizare și nici curent electric pe strada ce duce spre stadion.

“N-am canalizare! N-am lumină, oamenii se ciocnesc seara când vin la meciuri! Cum este posibil? Hagi nu-i așa de important în țara asta. Dar Hagi a investit tot ce a avut, tot ce a învățat”, a declarat Hagi.

În incheiere, Hagi a făcut din nou un apel la autorități să declare sportul o prioritate națională.

“Dacă nu schimbăm lucrurile, ca sportul să devina o prioritate în România, să vedeți unde ajungem! Tot sportul trebuie finanțat pentru a reveni unde am fost. Gică Hagi crede în sportivul român! E foarte, foarte talentat! Ne trebuie doar o organizare, strategie și formare pentru a selecta foarte bine”, a concluzionat Hagi.

You may also like...

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *