Fragezi și delicioși. O rețetă tradițională de cârnați de casă pe care o știu doar bucătarii de top.

Fragezi și delicioși. O rețetă tradițională de cârnați de casă pe care o știu doar bucătarii de top.

La români, pe masă tradiţională de Crăciun, porcul este rege. Între acestea se află şi cârnaţii de casă.

Ingrediente (25 cârnaţi):

– 3 kg carne porc mai grasă|– 1,5 kg carne vită– 3 căpăţâni usturoi– 1 lingură cimbru uscat– 2 linguri boia dulce– 1 lingură boia iute– 1 linguriţă piper– sare grunjoasă– ½ linguriţă ienibahar– mate de porc.

Mod de preparare: 1. Cureţi maţele şi le speli. Le răzuieşti cu dosul unui cuţit sau cu o lingură de lemn, dar ai grijă să nu le rupi. Separat, dizolvi o lingură cu vârf de sare grunjoasă în 300 ml de apă.

2. Tăi carnea de porc şi de vită bucăţi mici, o toci şi o pui într-un vas. Pisezi usturoiul, îl freci cu un praf de sare, torni puţină apă şi omogenizezi. Adaugi mujdeiul peste carne şi toate condimentele, mai puţin sarea. Amesteci şi pui treptat din saramură, frământând bine. Laşi să se aromatizeze peste noapte.

3. Montezi pâlnia de cârnaţi la maşină de tocat şi umpli maţele. Ai grijă să nu fie prea îndesaţi, pentru că în momentul în care se usucă se pot sparge. Când termini, îi laşi atârnaţi câteva ore în bucătărie să se usuce, apoi îi scoţi pe balcon şi îi înşiri pe sârmă, să se zvânte la rece.

You may also like...

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *