O vietnameza cântă Acasă-i Romania la ediția a V-a a festivalului folcloric international Hora din Strabuni, Vaslui

O vietnameza cântă Acasa-i Romania la editia a V-a a festivalului folcloric international Hora din Strabuni, Vaslui :

Festivalul folcloric international “Hora din strãbuni”, aduce la start, alãturi de 20 de formatii si ansambluri vasluiene, si dansatori din Georgia, Armenia, Peru, Columbia, Spania, Muntenegru, Serbia, Turcia sau Vienam. Manifestãrile vor avea loc la Teatrul de Varã din municipiul Vaslui, iar prestatiile artistilor vor putea fi admirate atât pe un ecran urias ce va fi plasat în Centrul Civic, cât si în direct, pe televiziunea nationalã.

‘Ne aflăm în faţa celui mai important eveniment cultural al anului, Festivalul ‘Hora din Străbuni’, care va reuni formaţii reputate din ţară şi din străinătate. Vasluienii vor avea ocazia să cunoască o fărâmă din cultura tradiţională a altor popoare, să intre în contact cu lucruri noi şi sperăm ca cetăţenii să vină în număr cât mai mare la spectacole. Trebuie să ne promovăm şi lucrurile frumoase, să arătăm că aici se întâmplă şi lucruri bune’, a declarat vineri primarul municipiului Vaslui, Vasile Pavăl.

După o pauză de 16 ani, festivalul a fost reluat în anul 2013. Anul acesta, o parte dintre formaţiile participante la festival vor susţine spectacole şi la Bârlad, Hoceni, Pădureni şi Negreşti.

O frumoasă vietnameză de la Grupul ”Au Co” a surprins publicul prezent în prima seară a Festivalului Internațional de Folclor ”Hora din Străbuni”. La finalul reprezentației, tânăra a coborât în public și a început să interpreteze piesa ”Acasă-i România”, ridicând sala în picioare. Oaspetele Vasluiului a fost luat cu asalt, iar o parte din spectatori au început să cânte împreună, oferind momentul special al serii.

You may also like...

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *