Sunt prea bătrână pentru asta. Lucruri pe care nu le mai fac după 50 de ani și îți recomand și ție.

Sunt prea bătrână pentru asta. Lucruri pe care nu le mai fac după 50 de ani și îți recomand și ție.

Cu 25 de ani în urmă îmi plăcea să răsfoiesc reviste în care studiam ultimele tendințe de modă și frumusețe, căutam sfaturi cum să previn apariția ridurilor și cum să cuceresc bărbații.

În prezent, din obișnuință mai citesc articole despre „cum să nu îmbătrânești” și alte prostii și iată ce vreau să le spun celor ce au acum 25-30 de ani.

Nu pierdeți timpul!

E mișto să îmbătrânești. Eu am luptat jumătate de viață cu îmbătrânirea și ea a învins. De ce am irosit atâta timp? De ce nu am „capitulat” de la început ca să trăiesc mai simplu, nu știu…

Eu m-am prefăcut toată viața: m-am străduit să fiu mai comunicabilă, mai tânără, mai stilată. Am pierdut zeci de mii de ore pentru vopsirea rădăcinilor albe și verificarea greutății. A venit timpul să declar – ajunge!

Cu un an în urmă am încetat să-mi mai vopsesc părul, am renunțat la diete, m-am asigurat doar că mănânc echilibrat și gustos. Da, am adăugat 10 kilograme, dar nu-mi mai pasă.

Am renunțat la sală, alerg doar cu câinele în parc, nu-mi mai cumpăr o groază de produse cosmetice scumpe: am un rimel, un fond de ten și un creion de sprâncene – e suficient.
Am 52 de ani, dar mă simt ca la 30. Posibil unii vor spune că am ales calea cea ușoară, am cedat: dar eu vreau să fiu fericită pur și simplu și nu în pofida..

Deja sunt bătrână pentru unele lucruri:

1. Pentru a tăcea :Dacă vreau ceva să spun, spun, fără să mă gândesc dacă voi fi înțeleasă sau ce vor crede alții. Este problema lor. Dacă cineva mă supără, eu nu mai rabd, îi arăt spre ușă și îi spun tot ce nu-mi place.

2. Pentru a-mi face griji în privința exteriorului :Soțul meu mi-a propus într-o dimineață să luăm micul dejun la cafenea. Aveam părul nespălat, blugii îi îmbrăcasem deja de câteva ori, tricoul necălcat… cu câțiva ani în urmă i-aș fi spus că nu sunt gata să ies undeva. De data aceasta nu m-am mai gândit la ce vor crede oamenii. Soțul m-a văzut cum arăt, dacă m-a invitat, înseamnă că pentru el nu contează dacă mi-am spălat capul sau nu. Apropo, nu-mi mai calc tricourile, mă asigur doar să fie curate.
3. Pentru a avea slăbiciuni :Deja nu mai am slăbiciuni. Sunt dorințele mele și le realizez. Nu-mi mai este rușine să citesc un roman de bulevard, să ascult Lady Gaga sau să mănânc o prăjitură la ora 2 noaptea.

4. Pentru a purta încălțăminte incomodă :Încălțămintea este pentru a merge confortabil. Ea trebuie să fie moale, comodă, potrivită vremii de afară și mărimii piciorului. Și da, pot încălța ciorapi în sandale.

5. Pentru a-mi cere scuze că e dezordine :Îmi cer scuze, m-ați angajat ca să mențin curățenia în casă? E casa mea. Nu am avut dispoziție să fac ordine – care e treaba voastră?

6. Pentru a aduna lucruri inutile :Am scos din vocabular expresia „Și dacă o să-mi trebuiască?”. Dacă nu știu la ce-mi trebuie acum un lucru, înseamnă că va merge la gunoi.

7. Pentru a fi optimistă :Nu, nu în orice om este ceva bun. Unii oameni sunt rahat din cap până în picioare. Eu nu voi mai pierde nicio secundă din viața mea ca să caut prin acest rahat ceva bun.

Vârsta la care o femeie nu mai are nevoie de un bărbat ,fiecare femeie are o vârstă secretă când nu le mai interesează bărbații: atât pe plan de dragoste, cât și la modul general.

Unele sunt indiferente față de bărbați atunci când sunt la pensie, altele după 40 de ani, iar celelalte chiar de cum împlinesc 30. Primul semn care te va ajuta să cunoști o astfel de femeie este părul neîngrijit, cearcănele și kilogramele în plus. E plictisitoare și nemulțumită. Ce s-a întâmplat cu ea? Simplu: a ajuns la vârsta care s-a lăsat în mrejele frustrărilor și a greutăților.
De ce este o vârstă secretă?

Pentru că această femeie nu spune nimănui nimic, nu se destăinuie. Și-a închis inima și nu permite nimănui să intre în viața sa. Nu mai are încredere în bărbați și nici nu-și mai imginează faptul că ar exista unul care ar putea să o iubească.

Femeile sunt frumoase atunci când sunt iubite chiar și la distanță, atunci când vorbesc cu iubitul doar prin mesaje.

Ea știe că cineva o iubește și se gândește la ea. Ea are cui să-i ofere iubirea care trăiește în interiorul ei. Iubirea și pasiunea fac femeia să strălucească, să arate bine, să fie frumoase și atrăgătoare. O femeie e tânără și frumoasă doar dacă este iubită. Celelalte trăiesc cu amintirile și frustrările acumulate pa parcursul anilor.

Dacă mă vei întreba până la ce vârstă o femeie are nevoie de un bărbat, îți voi răspunde: până la ultima suflare.

Știu că uneori iubirea provoacă durere și atunci dorești să evadezi în lumea ta, să te închizi într-o carapace și să nu mai permiți nimănui să simtă ceva pentru tine. Dar nu e corect asta, în primul rând față propria persoana. În subconștientul tău mereu vei dori să fii iubită și răsfățată. Noi femeile depindem de atenția și dragostea unui bărbat. Sau cel puțin asta ne face să fim mult mai fericite.

You may also like...

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *