Adrian Năstase aruncă în aer scena politică din România! Fostul premier a spus adevărul abia acum: Evident că știam

Adrian Năstase a vorbit despre legătura dintre privatizarea Petrom și indivizii din conducerea serviciilor de informații secrete. Astfel, fostul premierul a subliniat că marile firme erau vaci de muls pentru clientela politică.

Așadar, fostul premierul a spus că Petrom era îngropată în datorii în anul 2004, iar cei mai mulți politicieni încercau să facă avere pe marginea gigantului românesc.

„Petromul a intrat în lista de privatizări gândit cu banca mondială gândit de Mugur Isăresc și semnat de Traian Băsescu. A existat o lege pentru accelerarea privatizării, privatizarea Petrom, era nevoie de o nouă lege, era nevoie ca privatizarea să fie prin lege și Redobândirea Rompetrol prin și privatizarea BCR s-a făcut prin lege, era vorba de un contract atipic. Toate contractele importante sunt confidențiale” a declarat Adrian Năstase, conform realitatea.net

De asemenea, acesta a subliniat că Petrom era „o vacă de muls” pentru clientela politică, precum Sidex sau marile firme.

„Problema nu era de el (n.red. Ion Popa), nu erau colegi care cumpăra o stație de Petrom și venea Petrom și le lua dublu. Petrom era o vacă de muls. La fel ca Sidex. Aceste mari firme erau vaci de muls pentru clientelă politică, evident că știam”, a mai spus Adrian Năstase.

La ședințele guvernului participau oameni din conducerea serviciilor de informații secrete
Mai apoi, acesta a dezvăluit că la ședințele guvernului participau oameni din conducerea serviciilor de informații secrete, care veneau cu analize detaliate despre Petrom.

„Se vorbește de informările de la SRI, dar informările, în ședințele de guvern, participa un adjunct al SRI și un adjunct de la SIE. Erau oameni din toate partidele care lucrau local cu Petrom, cei de la Banca Mondială și FMI, știau.

Am vorbit despre cei care voiau să vină, Tender că Halibarton ar fi venit, Halibarton a transmis la comisie că e o inert față pentru Tender, așa cum Stolojan, Tofan și Vântu voiau să cumpere cu 50 de milioane de dolari”, a completat Năstase.

Anca Alexandrescu o oferit detalii despre dosarul privatizării Petrom și despre rolul pe care l-a jucat Adrian Năstase
În altă ordine de idei, amintim că Anca Alexandrescu a vorbit în cadrul podcastului „România lui Cristache” de pe canalul de Youtube „Hai România!” despre dosarul privatizării Petrom și despre rolul pe care l-a jucat Adrian Năstase.

„În cazul privatizării Petromului, în 2004, Serviciul Român de Informații a făcut și un raport și a făcut 136 de informări în care a atras atenția pe lângă faptul că este subevaluată compania Petrom, ar fi o privatizare păguboasă. Și nu au ținut cont nici în 2006, 2007 și nici astăzi văd că nu țin cont pentru că astăzi o să prezint în emisiune un nou raport al Curții de Conturi. De data aceasta din 2016 care arată că în perioada.

De exemplu 2011-2015: Statul român a fost păgubit de un miliard și ceva de dolari din cauză că ANRM-ul nu s-a sinchisit să urmărească povestea cu redevențele și să calculeze prețul de referință corect. După ce că plătesc redevențe foarte mici de 3-4% nici măcar nu sunt urmărite de autoritățile statului și nu sunt calculate corect. Un miliard de dolari. Asta așa la prima vedere.

Conform contractului de privatizare pe care l-am făcut public, până în 2014 li s-a dat această facilitate pe lângă multe altele pentru că aici sunt niște discuții. Mulți vin și spun că sunt prescrise faptele, nu știu or fi, asta trebuia să spună specialiștii, avocații, nu este treaba mea, dar consecințele acestui contract le trăim și în ziua de astăzi. Astăzi trebuie luate niște măsuri.

Pe lângă faptul că sunt văzute redevențele, trebuie văzută intenția cu care a fost vândut Petrom. Au știut autoritățile române că se vor închide Oltchim și Arpechim. Asta este principala condiție a contractului de privatizare. S-a distrus o industrie în linie, în timp ce OMV-ul a dezvoltat după aceea această industrie în Germania”, a explicat Anca Alexandrescu.

You may also like...

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *