39 de lucruri interesante care le vor surprinde chiar și pe cele mai inteligente persoane:

39 de lucruri interesante care le vor surprinde chiar și pe cele mai inteligente persoane :

La momentul actual oricine folosește Internetul poate obține informații despre ceea ce se întâmplă în lume. Dar pe planeta noastră mai există o sumedenie de mistere care nu au fost absolut deloc studiate. Suntem siguri că următoarele informații interesante vă vor surprinde!

1. Căpșunele nu sunt fructe de pădure, dar banana este.

2. Tableta standard de ciocolată conține opt bucăți de insecte ,3. Există mai multe stele pe cer decât particule de nisip pe întregul Pământ ,4. Stratul exterior al pielii umane se schimbă în fiecare lună ,5. Puteți utiliza mâna pentru a măsura unghiurile. Desfaceți degetele cât mai mult posibil. Degetul mic va indica 0 grade. Unghiul dintre degetul mic și degetul mare este de 90 de grade, iar unghiurile dintre degetul mic și celelalte degete sunt de 30, 45 și respectiv 60 de grade.

6. Cu ajutorul mâinii este ușor să vă amintiți care sunt lunile care au 31 de zile. Strângeți pumnul și numărați articulațiile și golurile dintre articulații. Degetul arătător corespunde lunii ianuarie, în care sunt 31 de zile. Intervalul dintre arătător și degetul mijlociu este februarie, care are mai puțin de 31 de zile și așa mai departe. Când ați ajuns la ultimul deget (iulie), numărați-l încă o dată, ca pe august și deplasați-vă în direcția opusă, 7. Țânțarii au omorât mai mulți oameni decât toate războaiele din istorie , 8. Probabilitatea ca un automat de vânzare să omoare o persoană este de două ori mai mare decât probabilitatea ca o persoană să moară din cauza mușcăturii unui rechin ,9. Fiecărei persoane îi corespund 1,6 milioane de furnici ,10. Franța a folosit ghilotina până în 1977 ,11. Cuvântul „set” are cel mai mare număr de definiții (464) în limba engleză ,12. De-a lungul vieții o persoană parcurge, în medie, de cinci ori distanța echivalentă cu ecuatorul ,13. Mandibula este articulația care este utilizată cel mai frecvent ,14. Steaua de mare nu este pește: este un arici de mare. Iar balenele ucigașe nu sunt balene, ci delfini.

15. Delfinii se strigă după nume.
16. În fiecare zi pe Pământ revine o parte din resturile spațiale.
17. Șobolanul-cârtiță golaș este imun la cancer și poate trăi fără oxigen.
18. Din cauza forței de greutate înălțimea teoretică maximă pe care o poate avea un copac este de 130 de metri.

19. În gura unei balene albastre încape o cantitate de apă egală cu greutatea sa.
20. O persoană adultă conține 7 cvintilioane de joule de energie potențială (sau 30 de bombe cu hidrogen).
21.Tehnologia unui dispozitiv Gameboy depășește toată puterea de calcul care a fost utilizată pentru a trimite o persoană pe lună.
22. 99% din aurul Pământului se găsește în nucleul său.

23. Lovitura de trăsnet încălzește pielea până la 27760°C.
24. Mierea este singurul aliment care nu se alterează.
25. Alfabetul Hawai conține doar douăsprezece litere (A, E, I, O, U, H, K, L, M, N, P și W).
26. Bricheta a fost inventată cu zece ani mai devreme decât chibriturile

27. Cel mai puternic mușchi al corpului uman (proporțional cu mărimea) este limba..
28. Biciul propagă sunet deoarece capătul acestuia se mișcă mai rapid decât viteza sunetului.
29. Charles Darwin a fost prima persoană care a avut ideea de a pune roți la scaunul său de lucru pentru a se putea deplasa mai repede.
30. Pentru a deosebi un diamant veritabil de unul fals, suflați pe el. Diamantul fals își va schimba culoarea, iar cel veritabil va rămâne transparent.
31. Cele trei produse cele mai vândute din istoria omenirii: iPhone, cărțile despre Harry Potter și Cubul Rubik.

32. Un gândac poate trăi câteva săptămâni fără cap până când, în cele din urmă, va muri de foame.
33. Pe lângă cele 5 simțuri mai avem și propriocepția, adică percepția de sine însuși
34. Cuvântul spaniol „esposas” înseamnă „cătușe” și „soții”.
35. Când acumulați sau pierdeți în greutate celulele de grăsime nu dispar. Doar își schimba dimensiunea.

36. 99% dintre microbii care se conțin în corpul uman sunt necunoscuți științei

37. Tăieturile provocate de hârtie sunt mai dureroase decât tăieturile obișnuite, pentru că o astfel de rană aproape că nu sângerează niciodată, dar terminațiile nervoase rămân expuse și sunt iritate de aer.
38. Dacă doriți să ardeți 1 calorie cu ajutorul mouse-ul computerului, trebuie să apăsați butonul de 10 milioane de ori.
39. Dacă veți face cuburi de gheață din apă proaspătă, acestea vor fi albe și opace, dar cele din apă fiartă vor fi transparente.

Deși cunoaștem multe lucruri despre ea, planeta noastră ascunde foarte multe secrete uimitoare. Mai avem multe de învățat!

Sursa by  furicurent.ro/

You may also like...

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *