Lucruri pe care trebuie sa-le știi !De ce îmi amorțesc mâinile în timpul somnului ?

Distribuie pe

Lucruri pe care trebuie sa-le știi !De ce îmi amorțesc mâinile în timpul somnului ?

Îți amorțesc mâinile în timp ce dormi? Te-ai trezit vreodată brusc cu o senzație neobișnuită și niște furnicături supărătoare la nivelul mâinilor?
Îți amorțesc mâinile de mai multe ori pe noapte, făcându-te să te trezești cu aceeași senzație ciudată?
Dacă da, atunci citește în continuare acest articol și îți vom explica pe larg care sunt cele mai frecvente cauze și remedii pentru acest fenomen.

Cârceii sau amorțeala mâinilor pot fi cauzați de ceva normal: dormitul într-o poziție proastă care blochează circulația sângelui. Dar alteori nu au nimic de-a face cu poziția în care dormi. Este o senzație neplăcută care uneori apare și în alte zone ale corpului, cum ar fi picioarele. Să vedem care sunt cauzele.

Cauzele pentru care amorțesc mâinile, Tunelul metacarpian

Aceasta este, cu siguranță, cea mai frecventă cauză. Cele trei degete principale, degetul mare, arătătorul și degetul mijlociu sunt cele mai afectate de sindromul de tunel carpian.

Această afecțiune este asociată cu nervul median, o neuropatie periferică ce exercită o presiune asupra încheieturii, provocând simptome cum ar fi durere, dificultate în mișcare, pierderea sensibilității și amorțeală. Iar aceste efecte supărătoare se resimt mai ales noaptea, atunci când mâinile îți amorțesc.

Activitățile din timpul zilei : Uneori încheieturile sunt suprasolicitate. Activități manuale cum ar fi tehnoredactarea, folosirea foarfecelor, a diferitelor unelte, cusutul etc. pot afecta nervii de la nivelul mâinilor.

Îndoirea și îndreptarea continuă a acestei zone o poate suprasolicita. Durerea apare în special noaptea, atunci când încetezi mișcarea, iar nervii și tendoanele eliberează presiunea cu cea mai mare intensitate.

Retenția de apă : Kilogramele în plus, lipsa mișcării sau o alimentație neadecvată pot provoca nu numai umflarea picioarelor, ci și a mâinilor, ca urmare a retenției de apă din organism.

Furnicăturile din timpul nopții sunt mult mai intense, iar circulația este afectată, creând o presiune care provoacă un mare disconfort.

Deficitul de vitamina B12 : De multe ori, o alimentație deficitară și incorectă duce la un deficit de vitamina B. Această lipsă de vitamine prezintă consecințe care sunt de multe ori neglijate și puse pe seama oboselii de la lucru sau din viața de zi cu zi.

Simptomele asociate cu lipsa de vitamina B sunt: oboseala, moleșeala, paloarea pielii, senzația că suferi de tahicardie și amorțeala în mâini și în picioare. Amorțeala survine pe timp de noapte, deci ține cont și de acest factor.

Remedii pentru amorțeala mâinilor :Înainte de a merge la culcare, bea o lingură de ulei din semințe de in. Potrivit mai multor studii, uleiul de in este un antiinflamator eficient care acționează cu precădere asupra extremităților corpului, ameliorând senzația pe care o ai când mâinile îți amorțesc.

Afundă-ți mâinile în chiuveta cu apă proaspătă. Dacă adaugi câteva cuburi de gheață, remediul va fi și mai eficient.
Acesta va ameliora presiunea, inflamația din jurul nervilor și durerea. Fă acest lucru înainte de a merge la culcare și vei observa că te vei odihni mai bine.

Elimină sarea și băuturile acidulate din alimentație. Aceste produse accentuează durerea și inflamațiile.

Este bine să le eviți, mai ales dacă îți amorțesc mâinile.
Hidratează-te bine, bea cel puțin doi litri de apă pe zi. Ai putea, de exemplu, să prepari o bătură pe bază de anghinare, cu efecte diuretice și dezintoxicante, ce previne retenția de apă.

Tot ce trebuie să faci este să fierbi în apă câteva anghinare, iar apoi să le strecori. Amestecă lichidul cu sucul de la jumătate de lămâie.

Este important să incluzi vitamina B în alimentație. Carnea de ton, cartofii, bananele și toate legumele verzi cu frunze conțin această vitamină indispensabilă pentru organism. În plus, poți găsi la farmacie sau la alte magazine cu produse de sănătate suplimente de vitamina B care vin în completarea dietei alimentare și te fac mai sănătos.

Dacă desfășori frecvent activități manuale care te obligă să-ți folosești mâinile sau încheieturile pentru mai multe ore, folosește o bandă elastică pentru încheietura mâinii. Aceasta va exercita o presiune suficientă pentru a proteja nervii și încheieturile și pentru a preveni suprasolicitarea lor.

You may also like...

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *