Demn de lăudat: Un elev din România a fost admis la 11 universități de prestigiu din lume:

Demn de lăudat: Un elev din România a fost admis la 11 universități de prestigiu din lume:

A depus dosar la 20 de universităţi prestigioase din străinătate și a fost admis la 11 din ele. Este vorba despre un elev în clasa a XII-a la Colegiul Naţional „Tudor Vianu” din Bucureşti, Cristian Dragomir, supranumit mic geniu al informaticii.
Cristian Dragomir este unul dintre puţinii elevi care nu doar visează să plece la studii în străinătate, ci are şi şanse uriaşe să-şi îndeplinească visul. A fost acceptat la nouă facultăţi din Statele Unite ale Americii şi la două facultăţi din Marea Britanie, potrivit Adevărul.

Ideea de a pleca să învețe în străinătate s-a conturat după ce a beneficiat de un internship în Statele Unite ale Americii. Astfel a ales să-și facă studiile la Drexel University, fiind că i-a oferit o bursă care îi acoperă complet costurile de şcolarizare.
Când am făcut primul internship de webdesign, prin clasa a X-a, mi-am dat seama că vreau să fac ceva concret care să fie utilizat mai departe şi de alţi oameni.

Încerc să mă orientez către piaţa muncii, nu doresc să fac cercetare, vreau să mă implic să dezvolt aplicaţii care să ajute cât mai multă lume. Până acum am dezvoltat site-uri şi o platformă e-commerce pentru telefoanele Android. Ideea mi-a venit la un internship. După ce am terminat site-ul clientului, care trebuia să se vadă bine şi pe monitoarele mai mici (tablete, telefoane), mi-am dat seama că procesul mi-a luat cam mult fiindcă era prima dată când realizam aşa ceva. M-am gândit să fac ceva care să mă ajute data viitoare la acest lucru, relatează Cristian Dragomir.

Cristian Dragomir este medaliat cu aur la Olimpiada Naţională de Informatică, dar şi premiant al mai multor concursuri NASA.

 

You may also like...

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *