Impresionant , 14 ciobănești germani au înconjurat o fetiță

Impresionant , 14 ciobănești germani au înconjurat o fetiță :

Similarităţile dintre creierul omului şi cel al câinelui explică prietenia multimilenară dintre aceste două specii.

Oamenii şi câinii îşi împart existenţa de peste 30.000 de ani, iar oamenii de ştiinţă au aflat una dintre explicaţiile acestei bune înţelegeri dintre cele două specii: între creierele oamenilor şi ale cele câinilor au fost descoperite asemănări uimitoare.
Câinii răspund la emoţiile trădate de glas în acelaşi mod ca şi oamenii: atât câinii, cât şi oamenii au anumite arii cerebrale asemănătoare, destinate acestui proces, arată cercetările.

Așa se explică și acest videoclip care prezintă relația incredibilă dintre o fetiță și mai mulți ciobănești germani. Copila se distrează de minune alături de cei 14 câini, iar videoclipul face senzație pe internet.

Deși există percepția potrivit căreia acești câini au un comportament agresiv și pot fi periculoși atunci cand se află în preajma copiilor, materialul video ne oferă o cu totul altă perspectivă.

Peste 5 milioane de oameni au urmărit imaginile de mai jos: Revenind la studiu, rezultatele studiului sugerează că afecţiunea câinilor faţă de oameni se situează dincolo de interesul pentru mâncare; că şi câinii ne îndrăgesc din aceleaşi motive pentru care ne îndrăgesc şi alţi oameni – lucruri precum confort social sau legături sociale.

Cercetări anterioare, întreprinse de oamenii de ştinţă americani de la Universitatea Emory din Atlanta, SUA, au arătat că o porţiune a creierului asociată cu emoţiile pozitive este asemăntoare la câini şi la oameni.

De fapt, aceste cercetări confirmă ceea ce iubitorii de câini au ştiut întotdeauna, intuitiv: că prietenii lor canini percep iubirea şi afecţiunea.
Rasa Ciobănesc German este o rasă relativ nouă, datând din anul 1899. Existența rasei i se datorează exclusiv Căpitanului Max von Stephanitz, un om de arme în cavaleria germană. Acesta avea în minte un scop foarte clar, acela de a crea o rasă de câini ciobănești cum nu s-a mai întâlnit.

Cu secole înainte de ideea lui Stephanitz, fermierii Germani, la fel ca și toți fermierii din Europa, se bazau pe câini pentru a le proteja și pentru a le mâna turmele.

Unii dintre aceștia erau adevărate legende datorită abilităților lor, ceea ce îi motiva pe stăpânii lor să umble zile întregi pentru a-și duce câinii să se împerecheze cu un mascul pe măsură.

Cu toate acestea, nimeni nu a reușit să dezvolte o rasă clară și distinctă de ciobănești. În anul 1898, von Stephanitz s-a retras din armată și a început să facă ceea ce îi plăcea cu adevărat: să dezvolte o rasă de câini ciobănești superioară.
Acesta a studiat tehnicile de împerechere a câinilor Britanici, care erau recunoscuți pentru câinii lor ciobănești excepționali.

De asemenea, a străbătut întreaga Germanie, participând la show-urile canine și analizând rasele de ciobănești germani disponibile la acea vreme.

La aceste show-uri, von Stephanitz a văzut mulți câini ciobănești germani, unii atletici, alții inteligenți și alții foarte abili.

În schimb, von Stephanitz nu a găsit un câine care să îmbine perfect toate cele trei caracteristici. În anul 1899, von Stephanitz se afla la un show canin, unde un câine cu o înfățișare de lup i-a atras privirile.

You may also like...

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *