Rețeta pentru Tortul Egiptean, despre care mulți spun că este cel mai bun tort din lume

Rețeta pentru Tortul Egiptean, despre care mulți spun că este cel mai bun tort din lume :

Aici aveți următoarele ingrediente :

Pentru 3 blaturi subțiri : 6 albușuri, 6 linguri de zahăr, 2,5 linguri de făină , 50 g alune de pădure / nuci măcinate.

Pentru crema de gălbenușuri : 10 gălbenușuri , 10 linguri de zahăr , 3 linguri rase de făină / amidon de porumb , 20 g zahăr vanilat , 340 ml lapte, 170 g unt, 1 fiolă esență de vanilie.

Pentru crema crocantă: 200 g + 4 linguri de zahăr caramelizat (făcut ca pentru crema de zahăr ars) , 130 g alune de pădure / nuci tocate ,200 ml frișcă lichidă.

Cum se prepară?Tortul egiptean a devenit tortul meu preferat, trebuie să recunosc! Are câte puțin din fiecare: blat subțire, aromat și crocant, cremă galbenă și mătăsoasă, frișcă plină de surprize crocante. Este exact cât trebuie de dulce, așa că poți mânca fără probleme mai mult de o felie.
Nu se face greu, nu te speria că e rețeta lungă. E doar extrem de detaliată, ca să ne asigurăm că îți va ieși perfect! Preîncălzește cuptorul la 170 de grade Celsius.

Cum se perpară crema de albușuri? Într-o cratiță medie, pe foc mic, amestecă încontinuu gălbenușurile, zahărul, făina / amidonul, zahărul vanilat și laptele până când obții o cremă omogenă și tare. Lasă crema la răcit. Bate untul bine și adaugă-l treptat, amestecând continuu, cremei răcite.

Cum se perpară crema crocantă? Cu ajutorul unei spatule, amestecă frișca bine cu alunele / nucile tocate și zahărul caramelizat zdrobit bucăți (nu pisat).

Cum se montează tortul? Se face simplu: 1 blat, 1 strat de cremă de gălbenușuri, 1 strat de cremă crocantă. Repetă.

Îți va rămâne niște cremă de gălbenușuri, cu ea poți tapeta marginile tortului.

You may also like...

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *