Vești bune , alocația copiilor ar putea ajunge la 150 de lei pe luna. De când ar putea intra in vigoare noile reglementari:

Distribuie pe

Vești bune , alocația copiilor ar putea ajunge la 150 de lei pe luna. De când ar putea intra in vigoare noile reglementari:

Opozitia a depus un proiect ce vizeaza toti copiii din Romania! Acesta aduce modificari serioase la sistemul de alocatii.

Potrivit propunerii legislative, de la 1 ianuarie 2019 copiii cu varsta de pana in doi ani vor primi o alocatie lunara de 300 de lei, in timp ce alocaţia copiilor cu varsta de 2-18 ani va fi de 150 lei pe luna.

Guvernul PSD se lauda inca de la inceputul anul 2017 ca alocatiile pentru copii se vor mari. Docamdata insa aceasta nu s-a produs, iar alocatia a ramas tot 200 de lei pentru copiii sub 2 ani, sau 84 de lei pe luna pentru copiii intre 2 si 18 ani. Astfel, opozitia a depus un proiect incendiar la Camera Deputaţilor, Senatul fiind camera decizionala in cazul acestei propuneri legislative. Cuantumul alocaţiei de stat pentru copii se stabileste in raport cu indicatorul social de referinţa, care, in prezent, este de 500 de lei.

„Propunerea este de majorare a cuantumului alocaţiei cu 50% pentru copiii cu varste cuprinse intre 0-2 ani, care vor beneficia de o alocaţie in valoare de 300 lei si cu 80% pentru copiii cu varste cuprinse intre 2-18 ani, care vor beneficia de o alocaţie in valoare de 150 lei. Romania se afla, din nefericire, pe ultimul loc in Uniunea Europeana in privinţa cuantumului alocaţiei pentru copii. Daca in majoritatea acestor state alocaţia porneste de la peste 100 de euro, in Romania copiii primesc echivalentul a 18 euro pentru fiecare copil, o suma care nu acopera decat intr-o foarte mica masura necesitaţile unui copil”, precizeaza deputatul PNL Robert Sighiartau, initiatorul proiectului.

sursa: www.stirilekanald.ro

You may also like...

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *