Minciunele pufoase si delicioase. Se prepara repede si tot atât de repede se mănâncă

Minciunele pufoase si delicioase. Se prepara repede si tot atât de repede se mănâncă pentru ca sunt bune !

Ai nevoie de următoarele ingrediente : aproximativ 400 g de faina (poate mai mult) , un pahar de chefir/iaurt sau lapte batut (250 ml) , 1-2 oua , ½ pahar de zahar (100 gr) , un plic de praf de copt (la 500 g de faina) , ulei de floarea-soarelui — pentru prajit , zahar pudra — pentru ornat.

Mod de preparare: Amestecati cu lingura. Aluatul iese vascos si lipicios.
Transferati-l pe masa presarata cu faina si framantati-l bine, pudrandu-l cu faina, pana va deveni neted, elastic si maleabil.

Acoperiti-l cu un prosop si lasati-l sa se odihneasca minim 30 minute , apoi intindeti-l intr-o foaie dreptunghiulara si taiati-l in fasii.

Realizati cate o taietura in mijlocul fiecarei fasii, prin care trebuie sa rasuciti aluatul spre interior. Prajiti minciunelele in ulei, pe ambele parti, pana vor deveni aurii. Cat sunt fierbinti, presarati-le cu zahar pudra.

Și mai avem pentru dumneavoastră încă o rețetă bonus , o delicatesă !

Pentru brioșe avem următoarele ingrendiente ce trebuie respectate :

230 ml lapte, 300 g faina, 150 g unt moale , 150 g zahar pudra , 3 oua pe lângă asta ne mai trebuie puțină sare , 1 lingura superesenta vanilie coseli, 10 g praf de copt coseli, sirop si crema , 300 ml apa fierbinte , 250 g mascarpone , 250 ml smantana pentru frisca , 30 g zahar tos, 50 g zahar pudra, 20 g cacao , 1 lingura esenta de cafea Coseli , 1 lingura superesenta vanilie Coseli .

Reteta de briose tiramisu este una pe care am vrut s-o fac de ceva vreme.

Mi s-a parut o idee minunata sa avem un tiramisu sub o alta forma, mai ales ca briosele sunt foarte iubite. Copiii sunt mari amatori de briose, asa ca am facut niste briose tiramisu potrivite si pentru copii. Am renuntat la cafea si am folosit esenta de cafea si cacao, iar alcoolul l-am omis cu totul. Toti cei din familia mea sunt mari amatori de tiramisu, asa ca a fost o adevarata provocare sa vin cu o reteta de briose tiramisu care sa concureze cu prajitura care le place atat de mult.

Ca de obicei, am inceput prin a testa o reteta perfecta de briose de vanilie. Am conceput o reteta cu unt foarte aromata si gustoasa. E atat de simplu de pregatit, insa e cea mai buna reteta de briose cu vanilie din lume. Rezulta niste briose cu gust minunat de unt si vanilie si care sunt incredibil de pufoase. Pentru aroma am folosit superesenta de vanilie de la Coseli. Imi place pentru ca trebuie sa pun doar o cantitate mica fiind foarte concentrata. Puteti folosi si esenta de cafea, tot de la Coseli, insa eu am preferat s-o adaug in sirop.

Briose tiramisu, reteta perfecta si pentru copii sau femei insarcinate.

Apropos de sirop, am renuntat la cafea si am folosit cacao si esenta de cafea pentru gustul caracteristic. Bineinteles ca puteti folosi si cafea, insa nu va recomand sa le serviti si copiilor pana in 10-12 ani pentru ca excesul de cofeina ii agita foarte mult. Pentru crema am optat bineinteles pentru mascarpone. Nu exista tiramisu fara mascarpone, asa ca n-am putut sa-l exclud. Tot pentru ca am vrut sa fie o reteta child friendly, nu am pus oua crude, ci am folosit smantana pentru frisca.

Frisca are doua roluri. In primul rand aereaza cremea, iar in al doilea rand stabilizeaza crema si o face suficient de ferma pentru a decora briosele. Foarte important e sa insiropati briosele in functie de preferinte, mai mult sau mai putin, apoi sa puneti crema si la final sa presarati putina cacao peste aceasta. Nu ramane apoi decat sa le punte la frigider si le puteti savura. Nu va pot spune decat ca sunt minunate, foarte gustoase si aromate. Bineinteles ca puteti incerca si reteta mea tiramisu clasic, daca preferati reteta traditionala.
Mod de preparare briose tiramisu, reteta perfecta:

You may also like...

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *