Fructul românesc pe care se bat străinii. Se vinde ca pâinea caldă în alte țări

Cătina este fructul românesc pe care se bat foarte mulți străini. Datorită calităților sale, aceasta se vinde ca pâinea caldă în alte țări.

Cătina este cunoscută din cele mai vechi timpuri pentru numeroasele beneficii pe care le are asupra sănătății. Aceste caracteristici fac ca acest fruct să fie căutat nu doar în România, dar și peste hotare.

Nu doar pe plan intern avem un mare interes pentru cătină. Fructele acestei plante au ajuns în ultimii ani pe mesele bogaților din Dubai, Japonia, Germania şi multe alte țări.

Dat fiind acest interes crescut, tot mai mulți oameni de afaceri pun bazele unor plantaţii de cătină extinse. Este și cazul unui afacerist din Gorj, care are la ora actuală una dintre cele mai extinse plantații din Europa de Est, iar comenzile îi vin pe bandă rulantă.

Cătina, fructul românesc pe care se bat străinii. E la mare căutare în alte țări

Lui Ilie Potecaru, antreprenorul din Gorj deținător a unei culturi extinse de cătină, ideea acestei afaceri i-a venit în urma unui necaz în familie.

”Tatăl meu a fost bolnav de cancer, la Viena nu i-au mai dat nici măcar 3 luni de zile de supravieţuire şi aşa am ajuns să cultiv cătină. E o poveste înteagă. Ideea e că tatăl meu trăieşte şi azi, este sănătos tun. Acum deja e pasiune”, spune omul de afaceri, conform ObservatorNews.

Gorjeanul deține în prezent o plantaţie de aproape 50 de hectare în localitatea Cojani. De aici pleacă spre export zeci de tone de cătină, din care se prepară suc şi nectar BIO.

Ideea de a cultiva cătină s-a dovedit a fi extrem de inspirată pentru Ilie Potecaru. În prezent, el trimite produse în state precum Germania, Franţa, Japonia, dar şi în Emiratele Arabe. Nectarul din acest fruct este favoritul șeicilor.

”Cel mai căutat produs şi ceea ce putem noi să exportăm acum este nectarul de cătină cu miere de labină de la stupii noştri. Anul acesta estimăm undeva la 8 mii de litre de nectar să vindem în Dubai”, dezvăluie afaceristul.

You may also like...

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *