Icoana cu mir și miracolele de la mănăstirea Hadâmbu Mare putere are Roagă-te așa în fața ei

Icoana cu mir și miracolele de la mănăstirea Hadâmbu Mare putere are Roagă-te așa în fața ei:

Puține icoane au în țara noastră harul de a izvorî mir sfințit, dar toate sunt icoane ale Fecioarei Maria. Una dintre cele mai iubite și mai căutate se află la mănăstirea Hadâmbu din județul Iași. Aici vin cu sutele credincioșii care au nevoie de alinare și de vindecare, pentru că mirul Maicii Domnului a înfăptuit multe miracole.

O legendă nouă prinde faimă la mănăstirea Hadâmbu. Icoana Maicii Domnului face miracole pe zi ce trece pentru cei mai necăjiți și pentru cei care nu mai au nicio speranță. Povești uluitoare și pline de speranță pot fi citite în caietele mănăstirii, acolo unde cei care s-au bucurat de mila și binecuvântarea Fecioarei au ținut să își împărtășească emoția cu ceilalți credincioși.

Prima lacrimă de mir a curs din ochiul drept al Maicii Domnului în ziua de Bototează, în anul 1992. Un an mai târziu, picături de mir s-au prelins din umărul drept al Maicii Domnului. Oamenii au știut atunci că icoana ei va face minuni. Se crede că mirul este semn bun, pentru că esenţa lui divină nu poate aduce decât bucurie şi împlinire sufletească celui care i se închină. Și sunt uimitoare cazurile disperate care și-au găsit alinarea la mănăstirea Hadâmbu.

Rugăciunile aduc vindecarea chiar în cazuri grave

Câteva cazuri de vindecare ca prin minune a cancerului stau mărturie în caietele mănăstirii. Rugăciunile sincere și speranța puternică a bolnavilor în puterea Maicii Domnului i-a ajutat cu adevărat să treacă peste cea mai grea încercare a vieții. Când primești diagnosticul de cancer și medicii spun că nu prea mai există speranțe, miracolul pe care îl face icoana care plânge cu mir nu poate fi uitat.

O altă femeie a povestit în scris despre miracolul de a deveni mamă, după ani de zile în care nu avusese parte de nicio șansă de a rămâne însărcinată. Dar o singură vizită la mănăstirea Hadâmbu i-a împlinit dorința cea mai fierbinte, aceea de avea un copilaș.

O altă femeie și-a văzut copilul vindecat după o operație grea de stomac, în urma căreia medicii nu îi mai dădeau speranțe. Ea a mers la icoana Maicii Domnului de la Hadâmbu și s-a rugat fierbinte pentru sănătatea băiatului, iar rugile ei au fost ascultate. După săptămâni de chin și cu diagnosticul cert de cancer, fiul ei a început să se întremeze.

Mirul sfânt de la mănăstirea Hadâmbu, un mesaj al binecuvântării divine
Biserica Ortodoxă Română priveşte cu prudenţă astfel de fenomene, uneori le cercetează, dar nu le încurajează. Credinţa în Dumnezeu nu trebuie confundată cu idolatria faţă de o icoană miraculoasă. Dar oamenii cred în puterea mirului și știu că ungerea cu mir aduce liniște sufletească și întărește trupul în fața bolilor.

Sfântul mir se prepară în atelierele mănăstirești din ulei și plante aromatice, care îi conferă parfumul unic. Ingredientele sunt de obicei secrete, dar se folosește rășina arbuștilor de mir, smirnă, tămâie, busuioc și dafin.

Tradiția bisericească impune ca mirul să fie preparat doar în Săptămâna Patimilor, urmând să fie sfințit la slujba din Joia Mare. Mănăstirile și bisericile care dispun de cantități mai mari îmbuteliază mirul în sticluțe foarte mici pentru folosul credincioșilor.

Rugăciune de pocăinţă către Maica Domnului

Stăpână prea milostivă şi bună, primeşte rugăciunea mea cea ticăloasă ce se aduce ţie din gură netrebnică, deşi toate le ştii, şi mai ales neputinţa mea. Că eu prin tine scap la bunătatea Fiului tău şi prin tine, Doamna mea, m-am abătut din calea ce ducea spre moarte. Şi ştiind faptele şi toate mişcările mele, cele din zi şi din noapte, cele cu lucrul şi cuvântul, cele întru ştiinţă şi întru neştiinţă, îndreptează-mă, că eu pe tine te am mijlocitoare către Hristos, Dumnezeul nostru.

Miluieşte-mă şi mă ajută, îndemnându-mă la tot lucrul bun, după voia Fiului tău şi Dumnezeului nostru. Tu ştii, Stăpână preabună, că din braţele maicii mele spre tine am alergat, ţie am fost dăruit, deşi rău m-am ocârmuit, dar nu am ştiut altă scăpare, părtinitoare, sprijinire şi mijlocitoare către Dumnezeu fără numai pe tine. Şi acum, Stăpâna mea, mărturisindu-mi toate faptele mele cele necuvioase, te rog să mi le ştergi şi să mă miluieşti. Ştii, Stăpâna mea Născătoare de Dumnezeu, că sunt ca o oaie rătăcită şi ca un străin smerit, care nu are unde să îşi plece capul, fără numai la tine, Maica lui Hristos, Dumnezeul meu. Tu eşti, Stăpână, ajutorarea mea, tu curăţia mea, tu acoperământul meu, tu chezăşuitoarea mea către Dumnezeu, tu tatăl meu, tu maica mea, tu povăţuitoarea mea şi întru tine îmi pun toată nădejdea mea. Tu cunoşti sărăcia mea şi ştii că nu am pe nimeni, fără numai pe tine şi pe Hristos, Cel ce s-a născut din tine. Să nu te îngreţoşezi de mine, nici să mă lepezi de la faţa ta, Preacurată, ca să nu biruiască mulţimea răutăţilor mele bunătatea ta, că al tău este noianul milostivirii, ca ceea ce eşti Maica lui Dumnezeu cel milostiv. Numai de voieşti şi eu m-am mântuit. Nimeni nu se împotriveşte ţie, că eşti Maică a lui Iisus Hristos, Dumnezeul meu, Cel ce a făcut toate.

Ştiu că multe sunt păcatele mele şi nu sunt vrednic a privi la înălţimea cerului din pricina fărădelegilor mele, dar dacă tu vei binevoi cine se va împotrivi? Ajută-mi, Stăpână, Născătoare de Dumnezeu, mie, celui fără de îndrăzneală şi să nu mi se socotească îndrăzneala întru păcat, ci iartă-mă degrabă şi dă-mi umilinţă. Dă-mi izvor de lacrimi, suspinare şi zdrobire de inimă, ca să plâng păcatele mele, că eu sunt cel ce am nelegiuit înaintea Fiului Tău şi Dumnezeu mai mult decât toată firea. Şi ştiu, Stăpâna mea, că sunt fără de răspuns, nevrednic de toată iubirea ta de oameni, ci vrednic de toată osânda. De aceasta, prin tine, scap la mila Fiului tău, a Stăpânului şi Făcătorului meu cel bun. Deci ocârmuieşte-mă şi mă învaţă, Născătoare de Dumnezeu. Şi cerând în dar mila ta cea bogată, miluieşte-mă precum voieşti şi nu mă lepăda de la faţa ta, nici nu mă depărta de acoperământul tău, nu mă înstrăina de milostivirea ta. Miluieşte-mă pe mine, cel ce spre tine am toată nădejdea şi arată-ţi întru mine puterea ta, Născătoare de Dumnezeu. Că de mă vei mântui pe mine, păcătosul, mare va fi mila ta, mare milostivirea ta, mare nepomenirea ta de rău, mare îndelungă răbdarea ta. Iar de vei milui pe cel vrednic, nu va fi lucru minunat.

De aceea ajută-mi, milostiveşte-te spre mine şi-mi întinde mâna ta mie, leneşului, trândavului, nemulţumitorului, împietritului, neumilitului, judecătorului strâmb, gânditorului de rău, desfrânatului, hulitorului, ocărâtorului, clevetitorului, celui plin de toată fapta rea, de cuvinte viclene şi gânduri urâte, celui străin şi gol de toată fapta cea bună şi vrednic de toată osânda şi pedeapsa. Cu adevărat, Stăpâna mea Preasfântă, Născătoare de Dumnezeu, milostiveşte-te spre mine, lipsitul şi ticălosul, şi fă cu mine milele tale bogate. Ca, fiind mântuit, să laud pe Cel ce S-a întrupat din tine, Hristos Dumnezeul nostru, şi pe tine te măresc, mântuirea mea, sprijinirea mea, mângâierea mea şi păzitoarea mea din toate zilele vieţii mele. Ajută-mi mie, Stăpâna mea ce sfântă, ajută-mi şi iarăşi strig, ajută-mi. Şi mă învredniceşte ca să fac voia Fiului tău şi Dumnezeului meu în toate zilele vieţii mele, să mă tem de El şi să-I slujesc cum se cuvine. Şi aşa, săvârşindu-mă, Stăpâna mea Născătoare de Dumnezeu, să fiu povăţuit de sfinţii îngeri la locaşurile cele dumnezeieşti şi luminoase prin mijlocirea ta cea bineprimită, unde să-I slăvesc în veci pe Tatăl, pe Fiul şi pe Sfântul Duh, treimea cea preasfântă. Amin.

Sursa: Maica Domnului Apărătoarea Noastră.

Sursa: rugati-va-neincetat

You may also like...

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *