Putem DISTRIBUI ASA CEVA ?? ABANDONAȚI de mama, patru frățiori TRĂIESC intr-o cocioaba SUB LIMITA SUBZISTENTEI: „Toţi merg la şcoală. Desculţi, că n-au cu ce se încălţa“

Putem DISTRIBUI ASA CEVA ??

ABANDONAȚI de mama, patru frățiori TRĂIESC intr-o cocioaba SUB LIMITA SUBZISTENTEI: „Toţi merg la şcoală. Desculţi, că n-au cu ce se încălţa“

Patru copii părăsiţi de mamă din localitatea maramureşeană Handalu Ilbei trăiesc la limita sărăciei, lângă tatăl lor, într-o căsuţă mică, sărăcăcioasă, gata să se dărâme. Au zile în care mănâncă doar fructe de pădure, dacă nu-şi fac milă vecinii să le pregătească ceva de mâncare.

Un tată cu patru copii din Handalu Ilbei trăiesc la limită, într-o căsuţă sărăcăcioasă. Mama lor i-a părăsit în urmă cu aproape un an, iar de atunci, de ea nu mai ştiu nimic. Copiii au probleme de adaptare, însă în lipsa unor evaluări ale specialiştilor merg la o şcoală normală, unde fac faţă cu greu cerinţelor. Din păcate, sărăcia şi lipsurile vin, de obicei, „la pachet” cu alte necazuri. Cei patru minori trăiesc doar din alocaţie şi din puţinii bani pe care îi prmeşte tatăl lor, muncind prin sat, cu ziua. Însă nu mereu.

Câteva femei din vecini îşi fac milă şi le mai oferă micuţilor o farfurie cu mîncare, ori o vorbă bună. Rodica Mureşan, o femeie a cărei mamă locueşte în vecini de cei patru copii, spune că a încercat să se implice să-i ajute, însă fără succes, până acum. „Am fost personal la Primăria Cicârlău (de care aparţine satul) şi am sesizat Asistenţa Socială despre cazul lor. Au spus că nu le pot da ajutor social, pentru că bărbatul nu munceşte în folosul comunităţii. Şi eu sunt absolvent de Asistenţă Socială şi cunosc legea. Dar trebuie văzut fiecare caz în parte, unii oameni chiar nu sunt capabili de muncă.

El a muncit o perioadă în folosul comunităţii, dar pe urmă n-a mai mers”, explică Rodica Mureşan. Ea mai arată că cei patru copii au vârste cuprinse între 6 şi 15 ani. „De când a plecat mama lor, fata cea mare se ocupă de spălat şi gătit. Numai că nu au, bieţii de ei, uneori, nimic ce pune pe masă. Se plâng tatălui lor că le e foame şi nu au nimic ce să mănânce. Au zile în care tot ce mănâncă sunt fructe de pădure”, mai spune ea revoltată. Mai mult, femeia spune că bărbatul nu are obiceiul să consume alcool şi că face tot posibilul să-i trimită pe cei mici la şcoală.

„Toţi merg la şcoală. Sunt desculţi, nu au ce să încalţe. Am fost pe la tot felul de organizaţii şi am încercat să le găsesc încălţăminte, dar deocamdată nu au”, mai spune ea. De asemenea, femeia spune că veicinii le dau mereu câte ceva de mâncare. „Mama mea locuieşte lângă ei şi le pregăteşte mereu câte ceva de mâncare.

 

 

Parcă erau abonaţi la mama la cantină, însă nu mai poate nici ea, că e pensionară şi nu mi se pare normal să le dăm noi de mâncare. În cazuri ca acesta, statul ar trebui să implice. Eu le-am plătit lapte, săptămânal, le-am dus ulei, alimente, dar nu e firesc”, mai spune Rodica Mureşan.

 

Sursa >> BY Adevarul.ro  PENTRU MAI MULTE INFORMAȚII CLIC AICI !

 

You may also like...

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *