Răzbunarea unui culegător român de mere din Germania! „Zice patronul că n-are bani?! Nu-i problema! Nu mai are nici mere, tată!” VIDEO

Sparanghelul nu mai este în trend pentru muncitorii români, culesul de mere fiind mult mai profitabil în acest anotimp în Germania. Există şi excepţie, după cum arată videoclipurile postate de români pe reţelele de socializare.

Criza generală a cuprins şi Germania, ţară în care mulţi români au încercat să-şi facă un rost în ultimii ani. Nu este rai pentru toată lumea, mai ales după izbucnirea războiului din Ucraina, care a afectat grav motorul economic al Europei. Un român angajat în agricultură susţine că nu a mai fost plătit de patron şi se răzbună scuturând fructele pe jos. „Zice patronul că n-are bani?! Nu-i problema! Nu mai are nici mere, tată! Ne plăteşti, bossule”, spune acesta, dar mulţi dintre comentatori se îndoiesc de veridicitatea imaginilor.

Odată cu ridicarea restricțiilor impuse de către autorități pentru prevenirea răspândirii COVID-19, dar și ca urmare a problemelor economice din ultima perioadă, tot mai mulți români se gândesc să meargă să lucreze sezonier în agricultură în țări precum Germania. Ei bine, potrivit unui anunț postat pe un site specializat, o companie din Germania caută să angajeze persoane care să culeagă mere în apropiere de Hamburg, Frankfurt sau Stuttgart.

Angajatorul caută persoane cu vârste cuprinse între 18 și 58 de ani și oferă, pe lângă salariu, cazare și masă.

https://www.tiktok.com/embed/v2/7160679044848143622?lang=en-US&referrer=https%3A%2F%2Fsarbatorialaturidetine.ro%2Frazbunarea-unui-culegator-roman-de-mere-din-germania-zice-patronul-ca-n-are-bani-nu-i-problema-nu-mai-are-nici-mere-tata-video%2F%3Ffbclid%3DIwAR3hxLxcA_b-DJBI8JNTmM4A3N091qJFCEI-32JBcEkRGVm1R__u5XWJzH8

Ce salariu câștigă un angajat în agricultură în Germania

Salariul oferit este unul destul de generos: între 1.600 și 1.800 de euro pe lună, aceasta în cazul în care angajatul lucrează cu normă întreagă.

„Se pleacă pe o perioadă de la 3 la 6 luni, salariul lunar între 1600 -1800 euro, cazare și masa sau bănuți de mancare sunt oferite de către angajator. Se acceptă bărbați/femei/cupluri sau grupuri. Se acceptă doar persoane apte de muncă”, se arată în anunțul de angajare.
Pe un site specializat în oferte de muncă, un anunț pentru culegători de sparanghel în Germania propune un salariu lunar cuprins între 1.600 și 1.800 de euro.

„Contrabandă cu muncitori”, în Germania: Tată român și fiii săi, mai bogați cu 3 milioane de euro

Tatăl și doi fii, toți trei de naționalitate română, au fost condamnați la închisoare pentru muncă nedeclarată și trafic de persoane de Tribunalului Regional din Aachen, landul Renania de Nord-Westfalia din Germania.

Camera 1 Penală Economică mare a Tribunalului Regional din Aachen a condamnat un cetățean român stabilit în Düren, din landul Renania de Nord-Westfalia din Germania, la trei ani de închisoare. El a fost acuzat, printre altele, de muncă la negru, evaziune fiscală, trafic de persoane, fals în acte și contrabandă cu muncitori străini. Cei doi fii ai românului au fost condamnați fiecare la câte 1 an și 9 luni de închisoare pentru muncă nedeclarată și evaziune fiscală. Din averile celor trei români au fost confiscate în total peste 3,2 milioane de euro. Hotărârea judecătorilor este definitivă.

Tatăl a fost arestat de angajații vamali în cadrul unei operațiuni de amploare în decembrie 2020 și a fost ținut în arest câteva luni, apoi au început investigații ample efectuate de către controlul financiar pentru munca nedeclarată la biroul vamal principal din Aachen.

Arestați în iunie 2021, ca urmare a aceleiași operațiuni de control, cei doi frați români au fost condamnați definitiv și ei de Tribunalul din Aachen.Germania. Conducerea abatorului în care s-au îmbolnăvit 1.400 de români, găsită nevinovată. Procurorii au închis dosarul

Cel mai mare abator din Germania, Tonnies, a fost exonerat de suspiciunile legate de izbucnirea unui focar masiv de COVID-19 în primăvara lui 2020, după ce procurorii au încetat ancheta faţă de conducerea companiei, transmite vineri DPA.

O purtătoare de cuvânt a parchetului din Bielefeld (nord-vest), Claudia Bosse, a confirmat vineri decizia pentru agenţia germană, menţionând că, după doi ani de investigaţii, procurorii nu au găsit indicii suficiente de neglijenţă.

Autorităţile au primit mai multe plângeri în primăvara lui 2020, când în jur de 1.400 de muncitori de la Tonnies, majoritatea români, au fost testaţi pozitiv cu COVID-19, în timpul unui focar masiv la începutul pandemiei. La acea vreme nu a fost clar cum s-a transmis virusul.

Compania a fost acuzată de vătămare corporală din neglijenţă şi de încălcarea legii germane privind protecţia faţă de epidemii. Poliţia şi parchetul au deschis, ca urmare, o anchetă ce a sfârşit prin a viza echipa managerială condusă de Clemens Tonnies.

‘Încetarea procedurilor penale de către biroul procurorului public din Bielefeld confirmă încă o dată că nici compania, nici antreprenorul Clemens Tönnies nu pot fi acuzaţi de vină intenţionată sau din neglijenţă pentru focarul de COVID-19 din 2020’, a transmis compania.

You may also like...

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *