DOLIU ÎN POLITICĂ! DEPUTATUL FRANCISC TOBĂ A MURIT

Este doliu în politica română! Deputatul Francisc Tobă a încetat din viață la vârsta de 70 de ani. Politicianul suferea de o boală gravă.

Francisc Tobă, deputatul al cărui nume apare în dosarul represiunii de la Sibiu din timpul Revoluției din 1989, a murit. Din primele informații, se pare că bărbatul suferea de o boală incurabilă. Anunțul a fost făcut public pe Facebook.

”Francisc Toba, om de țară, tată, soț, fiu de români și om de patrie! Astăzi, 15.08.2023, domnul Francisc Tobă, colonel, doctor în științe militare, politician, deputat timp de două mandate în Camera Deputaților din Parlamentul României, de ziua Sfântă a Adormirii Maicii Domnului, trece în neființă.

Ne bucurăm de moștenirea cunoașterii sale lăsate nouă, familiei, prietenilor și nu în ultimul rând, românilor, celor pentru care oricât ar fi făcut, el, Francisc Toba, considera că nu este suficient! Să te odihnești în pace, Francisc, patriot, tată, soț, bunic și om de țară! Dumnezeu să-l ierte!”, se arată în mesajul de pe Facebook.

Politicianul era la al doilea mandat de deputat, primul fiind între ani 1992 – 1996, iar în timpul alegerilor din decembrie 2023, Francisc Tobă a fost ales deputat de Brașov din partea AUR. La scurt timp, AUR a cerut excluderea lui din partid și invalidarea mandatului.

Parlamentarul, exclus de pe listele AUR, a fost unul dintre cei care au fost cercetați în dosarul Revoluție de la Sibiu pentru tentativă de omor deosebit de grav și complicitate la infracțiunea de tratamente inumane.

Potrivit unor mărturii din dosarul revoluției, Francisc Tobă ar fi mers la spitalul din Sibiu cu misiunea de a instala ordinea, sub pretextul că incinta este atacată de teroriști, însă tot ceea ce a făcut a fost să provoace și mai mult haos.

A aplicat rele tratamente pacienților din spital, i-a bătut, i-a scos afară în frig și chiar s-a prezentat ca făcând partea din noua conducere a spitalului. În anul 2010, Dosarul Revoluției de la Sibiu a fost închis, iar Francisc Tobă a primit neînceperea urmăririi penale.

Francisc Tobă a devenit oficial parlamentar al României în anul 2021 și era vicepreședintele Alianței pentru Patrie, înființată de Codrin Ștefănescu, apropiat al lui Liviu Dragnea.

You may also like...

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *