Alina a primit un cadou în urmă cu 5 ani. Știți ce-a făcut cu el? Ditamai afacerea și nu-i vorba de vreo sumă mare de bani. E singura din România care face asta și toți o caută să-i cumpere produsele. Imagini cu așa ceva nici c-ai mai văzut:

Alina Puncioiu, o tânără din comuna Cătunele, județul Gorj, este singura din România care crește găini pitice, originare din Tibet.

Găinile, care sunt recunosute pentru agresivitate sunt evitate, de regulă, de crescători din acest motiv însă gorjeanca deține, în prezent, aproximativ 200 de păsări de acest fel. Carnea găinilor din Tibet este foarte sănătoasă, iar ouăle sunt bune pentru organismul uman.

Totul a început, notează Impact în Gorj, în 2012, atunci când Alina a primit cadou o pereche din această rasă, după care a urmat un curs organizat Camera de Comerț și Industrie Gorj.

„Totul a început în urmă cu cinci ani de la o pereche pe care am primit-o cadou. A fost o plăcere. Sunt foarte dificil de crescut. Când am depus proiectul la Camera de Comerț și Industrie nu mai exista acest gen de fermă în România. Din informațiile pe care le am, nu există nimeni să dețină o fermă cu această rasă de păsări. În urma cursurilor de calificare care s-au desfășurat în cadrul Camerei de Comerț și Industrie Gorj m-am gândit să demarez o mică afacere care să-mi aducă și un anumit profit, având în vedere că dețin o suprafață de teren de două hectare.

M-am gândit să mă orientez către creșterea acestei rase de găini, care este deosebit de frumoasă, dar care are o carne foarte sănătoasă și cu ouă la fel de bune pentru organismul uman. Am găsit această rasă de găini mici, de origine asiatică, pentru că nu sunt încă omologate în România. Carnea este recomandată pentru persoanele care suferă de diferite afecțiuni, cum ar fi diabet sau obezitate. Îmi este drag să mă ocup de ele”.

Planurile de viitor ale Alinei Puncioiu sună foarte curajos, ea dorind ca în următorii cinci ani să ajungă la 5.000 de păsări iar apoi îți dorește să încheie contracte cu restaurante cărora să le furnizeze carne.

„În momentul de față am peste 100 de găini mature, peste 60 de pui și mai aștept 80 de pui. Sper ca într-o perioadă de cinci ani să ajung la 5.000 de bucăți. Atunci sper să pot comercializa carnea acestor păsări către restaurante, pentru că există o cerere foarte mare. Sper ca din toamnă să pot începe furnizarea de ouă pentru piața locală. Sunt găini foarte ouătoare. Am luat legătura cu mai multe restaurante și așteaptă să le ofer aceste păsări, dar nu pot să le ofer acum, pentru că îmi măresc efectivul. Două găini gata tranșate ajung să aibă o greutate de 1,5 kilograme. Carnea are un gust aparte, ca cea de vânat”, a povestit ea pentru sursa citată.

Tânăra a studiat timp de mai mulți ani comportamentul păsărilor pentru a le putea crește. Această rasă are un comportament agresiv și ajung chiar să-și omoare puii, iar cocoșii să se lupte între ei.

Sursa foto: Impact în Gorj, Libertatea

You may also like...

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *