Prăjitură cu cremă de miere – Poate fi pregatită chiar și de gospodinele începătoare
Aluatul e usor de intins, prepararea prajiturii e o joaca de copii, dar e un desert perfect!Aluatul e usor de intins, prepararea prajiturii e o joaca de copii, dar e un desert perfect!
Ingrediente:
Blat:
- 3 oua
- 180 g zahar
- 3 linguri miere
- putina grasime pentru uns tava
- 1 lingurita bicarbonat de sodiu
- 500 g faina
- 60 g margarina.
Crema:
- 1 l lapte
- Coaja rasa de la o lamaie
- 10 linguri gris
- 100 g dulceata de caise (e gustoasa si cu dulceata de prune)
- 200 g zahar pudra
- 200 g margarina.
Decor:
- zahar pudra
(dimensiunea tavii aproximativ 36 x 36 cm)
Margarina se poate inlocui cu unt.
Mod de preparare:
La abur topim zaharul, mierea, margarina si amestecam cu ouale. Lasam sa se raceasca putin.La amestecul de miere adaugam faina si bicarbonatul de sodiu.
Daca e necesar mai putem adauga putina faina. Trebuie sa obtinem un aluat moale si usor de intins. Lasam sa se odihneasca jumatate de ora!
Dupa asta impartim aluat in 4 bucati si le intindem. Ungem fundul unei tavi cu grasime si coacem foile una cate una in cuptorul preincalzit la 180 de grade. Inainte de coacere intepam foile cu varful unui cutit, sa nu faca bule de aer.
Din lapte si gris fierbem o cremae. Lasam sa se raceasca si amestecam din cand in cand.
Frecam margarina (sau untul) cu zaharul pudra si coaja rasa de lamaie. Apoi amestecam cu grisul cu lapte racit complet.
Prima foaie o ungem cu aceasta crema alba. (cu jumatate din crema)
Deasupra punem a doua foaie, pe care o ungem cu dulceata de caise.
A treia foaie o ungem cu cealalta jumatate din crema alba, apoi punem deasupra a patra foaie si presaram cu zahar pudra.
In cateva ore se va inmuia. (Asta e cea mai grea parte din prepararea prajiturii, pentru ca cei dragi cu greu vor rezista asteptarii.)