30 de imagini care demonstrează că Japonia nu seamănă cu nici o altă țară din lume

Probabil cunoașteți deja că Japonia este patria filmelor anime, artei marțiale karate și a florilor sakura. Sigur că toate acestea merită toată atenția.

Dar adevărata revelație în privința acestei țări vine atunci când cineva încearcă să trăiască măcar câteva zile ca un japonez!

Ce ziceți de veceurile lor în stil futurist? Sau ați visat vreodată că trenul vine întocmai la ora planificată? Dar de aparate automate în care se vând ouă proaspete ce ați spune?

Iată unele dintre cele mai neobișnuite invenții japoneze și câteva date interesante despre cultura și modul de viață japonez, care vă vor face să includeți neapărat această țară în capul listei de călătorii.

1. În timpul grevelor, șoferii de autobuse continuă să circule pe ruta lor, dar refuză să ia plată de la pasageri.

2. Iată cum am fost hrănită într-un spital obișnuit din Japonia atunci când am născut acolo.

2. Iată cum am fost hrănită într-un spital obișnuit din Japonia atunci când am născut acolo.

4. În majoritatea școlilor japoneze nu există menajere. Lucrul lor e făcut de elevi în semn de mulțumire pentru școală și profesori.

5. Artă pe capacele de canalizare!

6. O invenție japoneză foarte economă: apa cu care te speli pe mâini este utilizată ulterior pentru a curăța vasul de veceu.

Bored Panda

7. Fanii japonezi au rămas în tribune după sfârșitul meciului pentru a ajuta personalul stadionului să facă curat.

8. Încă un motiv pentru care iubesc Japonia!

10. O altă invenție superbă: loc de păstrare a umbrelelor cu lacăt, ca să nu fie nevoie să o porți mereu cu tine.

11. Pe această foaie e scris: “Am atins din întâmplare bicicleta dvs. și i-am stricat lacătul. Îmi pare foarte rău.”

13. Eu am uitat punga mea cu cumpărături pe o stradă din Osaka. Când m-am întors, am găsit-o așezată frumos lângă acest copac. Bineînțeles toate cumpărăturile erau la loc.

17. Toți acești oameni împing trenul pentru a salva o femeie care a rămas blocată între tren și platformă.

21. Compania de căi ferate Tsukuba Express și-a cerut oficial scuze pentru faptul că trenul a plecat mai devreme cu 20 de secunde.

23. În acest centru comercial există mici frigidere gratuite în care vizitatorii pot depozita produsele ușor alterabile.

27. Pe lângă faptul că în Japonia la intrarea în casă e obligatoriu să te descalți, când intri în camera de baie trebuie să încalți acești șlapi speciali.

27. Pe lângă faptul că în Japonia la intrarea în casă e obligatoriu să te descalți, când intri în camera de baie trebuie să încalți acești șlapi speciali.

 

You may also like...

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *