Un Pensionar A Găsit Bani Și Bijuterii Într-Un Sac De Gunoi. Ce Au Spus Autoritățile:

Un pensionar de lângă Hanau nu-și poate crede încă norocul! Statul îi permite să păstreze un sac de gunoi pe care l-a găsit în noiembrie anul trecut în timp ce lucra la grădinărit. Dar nu orice sac! Acesta avea o comoară în el! Iată detaliile!

Un pensionar a găsit bani și bijuterii într-un sac de gunoi

Sacul de gunoi în sine nu-l interesa prea mult pe pensionar, dar conținutul său da! Acesta găsise în sacul cu pricina, bijuterii de aur de valoare și 100.000 de euro.

Dar de ce i s-a permis să păstreze comoara? Poliția din Hessa a ajuns acum la un verdict clar în acest caz.

Un pensionar din apropiere de Hanau nu și-a putut crede ochilor când a făcut această descoperire extraordinară. În timp ce lucra ca și grădinar, bărbatul a găsit un sac de gunoi.

Desigur, oricine ar fi deranjat de această poluare gratuită a mediului și ar fi aruncat-o cu furie în cel mai apropiat coș de gunoi.

Dar în acest caz era vorba de un sac de gunoi de o valoare enormă. În interior se aflau 100.000 de euro bijuterii din aur în valoare de aproximativ 20.000 de euro.

În calitate de cetățean obișnuit, pensionarul a predat, în mod firesc, spectaculoasa descoperire poliției locale. Dar ofițerii pur și simplu nu au putut găsi proprietarul.

Pensionarul poate păstra comoara găsită

Acum, pensionarul are voie să păstreze banii și bijuteriile, a explicat un purtător de cuvânt al poliției din Offenbach pentru Hessischer Rundfunk (HR).

„Așa prevăd reglementările din Codul civil german (BGB)”, a explicat purtătorul de cuvânt al poliției. Conform acestei legi, cei care găsesc obiecte de valoare pot să le păstreze dacă proprietarul real nu poate fi găsit în termen de șase luni.

Cei 120.000 de euro au legătură cu un jaf din cazarmă?

Dar cum a ajuns incredibila comoară în gardul pensionarului? După ce descoperirea a devenit cunoscută, poliția din Hessa a suspectat că banii și obiectele de valoare ar putea avea legătură cu un jaf din cazarmă din anii 1980.

Dar această pistă a fost rapid abandonată deoarece, potrivit unui purtător de cuvânt al poliției, „banii erau bancnote în euro. Iar acestea nu existau în anii 1980”.

În plus, poliția a implicat Bundesbank în anchetă. Scopul era de a urmări numerele bancnotelor în speranța de a afla data emiterii și, astfel, proprietarul bancnotelor.

Dar nici măcar acest lucru nu a avut succes, potrivit aceleași surse.

Potrivit poliției, bijuteriile au fost fabricate în SUA în anii 1950 și 1960.

You may also like...

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *