Minciunele pufoase și delicioase!
INGREDIENTE:
-aproximativ 400 g de făină (poate mai mult);
-un pahar de chefir/iaurt sau lapte bătut (250 ml)
-1-2 ouă;
-½ pahar de zahăr (100 gr);
-un plic de praf de copt (la 500 g de făină);
-ulei de floarea-soarelui — pentru prăjit.
-zahăr pudră — pentru ornat.
MOD DE PREPARARE:
1.Combinați 400 g de făină cernută cu zahărul și praful de copt.
2.Adăugați chefirul și 1-2 ouă.
3.Amestecați cu lingura. Aluatul iese vâscos și lipicios.
4.Transferați-l pe masa presărată cu făină și frământați-l bine, pudrându-l cu făină, până va deveni neted, elastic și maleabil.
5.Acoperiți-l cu un prosop și lăsați-l să se odihnească minim 30 minute.
6.Apoi întindeți-l într-o foaie dreptunghiulară și tăiați-l în fâșii.
7.Realizați câte o tăietură în mijlocul fiecărei fâșii, prin care trebuie să răsuciți aluatul spre interior.
8.Prăjiți minciunelele în ulei, pe ambele părți, până vor deveni aurii.
9.Cât sunt fierbinți, presărați-le cu zahăr pudră.
Vă dorim poftă bună alături de cei dragi!