Minciunele pufoase și delicioase!

INGREDIENTE:

-aproximativ 400 g de făină (poate mai mult);

-un pahar de chefir/iaurt sau lapte bătut (250 ml)

-1-2 ouă;

-½ pahar de zahăr (100 gr);

-un plic de praf de copt (la 500 g de făină);

-ulei de floarea-soarelui — pentru prăjit.

-zahăr pudră — pentru ornat.

MOD DE PREPARARE:

1.Combinați 400 g de făină cernută cu zahărul și praful de copt.

2.Adăugați chefirul și 1-2 ouă.

3.Amestecați cu lingura. Aluatul iese vâscos și lipicios.

4.Transferați-l pe masa presărată cu făină și frământați-l bine, pudrându-l cu făină, până va deveni neted, elastic și maleabil.

5.Acoperiți-l cu un prosop și lăsați-l să se odihnească minim 30 minute.

6.Apoi întindeți-l într-o foaie dreptunghiulară și tăiați-l în fâșii.

7.Realizați câte o tăietură în mijlocul fiecărei fâșii, prin care trebuie să răsuciți aluatul spre interior.

8.Prăjiți minciunelele în ulei, pe ambele părți, până vor deveni aurii.

9.Cât sunt fierbinți, presărați-le  cu zahăr pudră.

Vă dorim poftă bună alături de cei dragi!

Sursă

You may also like...

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *