Secretele oamenilor care nu se îmbolnăvesc absolut niciodată!

Sunt oameni care nu se îmbolnăvesc niciodată. Secretul lor se datorează șapte lucruri de bază pe care le respectă cu strictețe:

Beau multă apă

Nu este un secret faptul că, corpul nostru este în mare parte făcut din apă. În același timp, pierdem o anumită cantitate de umiditate în fiecare zi. Dacă acest nivel nu este menținut, organismul riscă să se deshidrateze cu toate consecințele sale: imunitatea cade, sistemul digestiv nu funcționează corect, oboseala nu dispare.

Apa curăță ușor corpul de toxine. Ficatul și rinichii funcționează mai bine și își îndeplinesc sarcinile mai eficient. Drept urmare, corpul este protejat de mediul nefavorabil în care virusurile și bacteriile se înmulțesc mai activ.

Renunță la zahăr

Cercetările au arătat că zahărul reduce imunitatea de până la 17 ori. Drept urmare, corpul devine vulnerabil și neprotejat de bolile virale și infecțioase. Dacă doriți ca imunitatea dvs. să fie întotdeauna ridicată, ar trebui să renunțați complet la zahăr sau să minimizați consumul acestuia.

Începeți ușor: renunțați la zahărul din băuturi, eliminați din meniu sucurile, nu cumpărați sosuri din magazin și înlocuiți pofta de dulce cu fructe.

Mănâncă fructe și legume

Legumele și fructele ar trebui să fie prezente în meniul tuturor. Acestea conțin o cantitate mare de vitamine, antioxidanți, minerale și fibre, care sunt esențiale pentru funcționarea normală a organismului.

Organizația Mondială a Sănătății recomandă să consumați zilnic cinci porții de legume și fructe diferite. Fructele pot fi consumate nu numai proaspete, ci și coapte. Majoritatea își păstrează proprietățile benefice chiar și atunci când sunt expuse la temperaturi ridicate.

Nu ignoră suplimentele naturale

Industria alimentară se dezvoltă rapid. Există atât de multe alimente sănătoase pe rafturile supermarketurilor și în gama magazinelor online încât uneori este dificil să alegi doar unul.

Uitați de medicamente și concentrați-vă pe super alimente. Acestea sunt prezente în meniul fiecărei persoane care are grijă de sănătatea lor.

Ciocolata amara, semințe de in, quinoa, afine, varza – aceste produse conțin cele mai benefice substanțe care cresc apărarea organismului si au un efect benefic asupra muncii altor organe.

Nu uitați de vitamina C.

Vitamina C este importantă pentru o imunitate puternică. Crește apărarea organismului și rezistența sa la diferite tipuri de viruși și bacterii. Oamenii sănătoși știu acest lucru și, prin urmare, își încep ziua cu un pahar de apă cu lămâie.

Vitamina C nu se găsește numai în citrice. Dacă doriți să îl adăugați la meniu și să vă îmbunătățiți starea de sănătate, acordați atenție coacăzelor negre, kiwi, ardei, varză și portocale.

Adaugă condimente proaspete la mâncare

Dacă încă nu sunteți obișnuiți să mâncați condimente proaspete, este timpul să corectați această greșeală! Sunt o sursă valoroasă de antioxidanți, vitamine A și E, minerale, acizi organici și fibre. Toate aceste substanțe întăresc semnificativ sistemul imunitar și sporesc apărarea organismului.

Doar o mână mică de condimente proaspete va face minuni pentru sănătatea ta. Coriandru, mărar, pătrunjel, busuioc, mărar, tarhon – lista este foarte lungă.

Le plac produsele lactate fermentate

Starea intestinelor este direct legată de sănătatea întregului organism. Microflora sănătoasă are un efect benefic asupra stimei de sine și a dispoziției umane, precum și asupra activității vitale a altor organe.

În cazul microflorei intestinale nefavorabile, infecțiile și virusurile „se lipesc” de corp. Pentru ca microflora intestinală să fie sănătoasă, trebuie să adăugați produse lactate fermentate în meniu.

You may also like...

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *