Nu stiu cati dintre voi știu aceasta rețetă rara :Zacuscă cu pește, deliciul din cămara ta!
Îți place zacusca? Știu că da, dar pun pariu că nu ai încercat-o pe cea cu pește. Iată de ce ai nevoie pentru a o prepara. Îți garantez că o să îți placă la nebunie!
Pentru a prepara aceasta rețetă ai nevoie de următoarele – două kg de pește ,un kg ceapă ,două kg de ardei roșii ,1/2 kg morcovi ,două kg roșii ,1/2 L de ulei ,1/2 lingură de zahăr ,1/4 lingură de sare ,200-250 ml de oțet ,1-3 căței de usturoi ,boabe de piper și foi de dafin, după gust.
Cum o preparăm?
Pune la fiert peștele, în apă cu sare și oțet. Dacă face spumă, arunc-o din când în când. Oprește ochiul aragazului, atunci când carnea se desprinde de pe os.
Când se răcește, îndepărtează carnea de pește de pe os. Nu este problemă dacă mai rămân oscioare mici, acestea se vor macera mai târziu.
Mărunțește peștele, făcând-l fâșii-fâșiuțe cu mâinile. Varianta a doua e indicată dacă vrei să rămână bucățile de pește mai mari în zacuscă, să se simtă.
Apoi, coace și curăță ardeii. Decojește și toacă roșiile.
Toacă ceapa, dă morcovul pe răzătoarea mare, pune ceapa și morcovul la călit. Când s-au înmuiat, adaugă și ardeii copți tăiați fâșii.
Spre final, adaugă roșiile tocate. Asezonează cu sare și zahăr.
Toarnă apă peste, amestecă și acoperă vasul cu ceva. Lasă legumele la înăbușit, la foc mediu spre mic, până se leagă sosul.
Adaugă peștele, oțetul, foile de dafin și usturoiul.
Scoate foile de dafin și lasă la răcit. Pune în borcane și sterilizează-le la baie marină timp de o oră.
Este delicioasă!