Roxana, fetița care visează să devină medic și merge flămândă la școală: Mie mi-ar plăcea un piure cu carne, o salată. Cam atât

Nu există suflet de om care să se uite în ochii triști ai acestei copile și să rămână impasibil. Ca ea probabil sunt mii, fără zâmbet, care visează încă, dar ale căror vise se vor spulbera.
În aceeaşi România în care ministerul Educației se pregătește să cheltuie 45 de milioane de euro pentru a instala sisteme wi-fi, peste 30.000 de copii sunt forțați, anual, să abandoneze școala, cei mai mulți din cauza sărăciei.

Eroina reportajului difuzat de PRO Tv vă va rupe sufletul. O cheamă Roxana, are nouă ani și și-ar dori să devină medic, unul care probabil și-ar face meseria cu abnegație și pasiune, cu dragoste de oameni. Dar, până acum, nimic nu lasă să se întrevadă îndeplinirea acestui vis al său.

Familia Pruteanu, cea din care face parte Roxana, are cinci copii. Tatăl e bolnav şi a căzut la pat de trei ani. Greul pică pe umerii mamei, cei şapte trăiesc din ajutorul social şi din alocaţiile celor mici, în jur de 800 lei.Băiatul cel mare are 16 ani şi a abandonat şcoala pentru a munci cu ziua.

«Nu pot să îmi dau copiii mai departe la şcoală. E foarte greu. Iau cartofi, fasole, mai puţin carne. Nu mă mai îndur să mănânc… Dacă sunt copiii mici, se satura şi părintele dacă-i vede mâncând. Eu mi-aş dori un frigider ca să avem unde pune mâncarea», spune reporterului Daniela Pruteanu, mama copiilor.

Un dialog dureros se naște între reporter și Roxana…

Reporter: Sunt zile când te duci flămândă la şcoală?

Roxana: Da. Se întâmplă des. Ceilalţi copii au pachete. Eu, nu. Mie mi-ar plăcea să mănânc biscuiţi. Mă simt rău…

Reporter: Ți-ar plăcea altceva?

Roxana: Un piure cu carne, o salată. Cam atât…

Majoritatea calculatoarelor sunt aproape nefuncționale, în condițiile în care în multe din școli există totuși internet prin cablu, ministerul Educației va cheltui 45 . de milioane de euro pentru instalarea unor rețele wi-fi. Bani cheltuiți aproape fără rost, probabil doar pentru a satisface foamea de bani a unor «băieți deștepți», cei care și-au construit averile chiar în urma unor contracte cu statul.

Nu este vorba de politică aici, se pare că reprezentații tuturor partidelor au făcut același lucru până acum, indiferent de orientarea lor — au ajuns la putere pentru a împărți cu susținătorii financiari bugetul și astfel au ucis cu bunăștiință, prin nepăsare, visele frumoase ale unor copii precum Roxana, iar societatea, din care facem parte toți a făcut același lucru, prin ignorarea acestor cazuri, într-un egoism doar al binelui propriu.

Dacă doriți să ajutați familia Pruteanu vă sugerăm să vă duceți la fața locului pentru a fi siguri că ajutorul dumneavoastră va fi primit !

Îl puteți contacta la telefon pe Gabriel, reprezentant al primăriei, la telefon 0771.039.597.

You may also like...

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *