Unde sunt copiii României “dragi” politicieni? 160 000 de copii români au început școala numai în Italia ! Facem ceva sau ?

Conform unor date recente, nu mai puțin de 160 000 de copii români au început școala în Italia.

În acest moment în Italia se află peste un milion de români, fiind cea mai numeroasă comunitate de români din afara țării. Mulți dintre ei și-au luat familiile cu ei, astfel că la începutul anului numărul de copii care au început școala în peninsulă a atins 160 000. Este vorba atât despre copii care au început grădinița cât și școala primară.

Numărul românilor de peste hotare a crescut anual cu peste 7% din 2000 până în 2015, arată datele ONU. Singura ţară care a avut o creştere mai mare a migraţiei a fost Siria, dintr-un motiv evident, războiul civil care macină acea ţară.

Românii sunt în schimb migranţi economici şi au ajuns să aibă cea mai mare diaspora din Uniunea Europeană, înaintea unor ţări cu o populaţie mai mare. Datele ONU arată că anul trecut locuiau peste hotare 3,4 milioane de cetăţeni români. Este un număr mult peste estimările oficiale făcute de autorităţile de la Bucureşti.

 

You may also like...

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *