Principalele trucuri ale unui bucătar cu renume mondial. Iată cum gătește Jamie Oliver!
Jamie Oliver, celebrul chef virtuoz din Marea Britanie, este un maestru al profesiei sale și inspiratorul gospodinelor din întreaga lume. Mâncarea preparată de el nu este numai gustoasă, ci și folositoare: în doar 15 minute, talentatul culinar poate crea o adevărată capodoperă!
Chiar dacă nu cunoașteți arta lui Jamie Oliver, sfaturile lui culinare vă vor fi cel mai probabil de folos. Echipa noastră vă oferă cu bucurie o selecție de asemenea șiretlicuri!
SFATURILE LUI JAMIE OLIVER: Dacă veți servi la masă cartofi, adăugați verdeața tocată după ce terminați prepararea lor termică.
Stropiți carnea de crab cu suc de grapefruit — veți obține o gustare excelentă. Serviți-o cu paste făinoase sau așezați-o într-un sandwich.
Înainte de a coace sau prăji peștele, ungeți-l cu ulei, iar tava/tigaia lăsați-o uscată.
Bateți ouăle cu zahăr la aburi.
Mărunțiți frunzele de ștevie și fenicul. Amestecați-le cu câteva picături de suc de lămâie și veți obține un sos universal pentru mâncare.
Mărunțind usturoiul, utilizați următorul truc: inițial tocați cățelul de usturoi cu cuțitul, iar apoi sărați-l și presați-l.
Pregătindu-vă să pregătiți o friptură suculentă, tăvăliți carnea prin făină, ca să se formeze crusta crocantă.
Cartofii fierți pentru salată trebuie tăiați cât sunt fierbinți.
Ca să oferiți cărnii de pui aroma de afumătură, adăugați puțin bacon.
Pregătiți rizotto? Turnați puțin vermut în orez.
Măslinele prea sărate pot fi salvate de oțet.
Înainte de a așeza peștele pe grătar, frecați-l cu sare. Astfel el nu se va lipi.
Pentru ca mirosul de ceapă prăjită să nu se răspândească prin toată casa, sărați-o puțin și prăjiți-o la foc mic.
Dacă ardeii chilli sunt prea iuți, curățați-i de semințe și spălați-i într-o cantitate mare de apă.
Menta trebuie adăugată la începutul prăjirii.
Când prăjiți peștele, așezați pe el o bucățică de bacon gras și afumat. Astfel peștele va deveni mai aromat.
Pentru ca lămâia sau lime-ul să elimine cantitatea maximă de suc, pe care o conține, încălziți citricul, iar apoi rostogoliți-l pe masă, presându-l.
Ciupercile se sărează la sfârșitul preparării.
Sfecla se fierbe în apă sărată.
Ca să îndepărtați grăsimea excesivă de pe carnea de pui, folosiți hârtia.
Cel mai rapid mod de preparare a vinetelor este reprezentat de aburi.
Carnea grasă se potrivește de minune cu caisele.
Portocala intensifică gustul sosului de ciocolată.
Mâncarea prea grasă poate fi salvată de ananas.
Înainte de a rupe spaghetti, înveliți-le întru-un prosop.
Adăugând coaja de lămâie în lapte, veți obține un sos extraordinar de brânză.
Iată care sunt secretele celebrului bucătar! Sperăm că vă vor fi utile. Fie ca și mâncarea preparată de prietenii voștri să capete noi note gustative! Distribuiți-le acest articol!