E atat de simplu de făcut acasă! De când am invatat cum se prepara, n-am mai cumparat din comert si acum e nelipsit din frigider

Lista de ingrediente: 4 bucati macrou congelat (1,200 kg); 500 ml apa; 225 ml otet; 100 ml ulei; 2 morcovi; 2 cepe mari; o lingurita piper boabe; 2 lingurite boabe de mustar; 2 frunze de dafin; o lingura sare de muraturi; o lingurita de zahar; sare pentru sarat pestele.

MOD DE PREPARARE RETETA Macrou marinat la rece: Lasam pestele la dezghetat apoi il curatam, indepartam capetele, il spalam si il taiem rondele potivit de groase. Lasam rondelele la scurs apoi le saram bine, le punem intr-un vas cu capac si le lasam la frigider 24 de ore. Pentru saramura: punem apa, otetul, uleiul, zaharul si sarea intr-o craticioara la fiert. Adaugam foile de dafin si piperul si lasam sa dea 2-3 clocote. Dam deoparte si lasam saramura la racit.

Spalam pestele de surplusul de sare si il lasam la scurs. Morcovii ii curatam si ii taiem rondele iar ceapa solzisori. Intr-un borcan care se inchide etans asezam pestele intercaland cu rondelele de morcov si ceapa. Adaugam boabele de mustar si turnam saramura rece, care trebuie sa acopere bine pestele. Inchidem borcanul si il punem in frigider. Dupa o saptamana se poate consuma. Pofta buna!

Bonus: Doriti ceva dulce de post? Va recomandam aceasta reteta delicioasa de chec de post. Este ieftina si se face foarte rapid. In acest articol va vom oferi o reteta de Chec de post. Lista de ingrediente: 2 linguri cacao neagra; 2 cani de faina; 1 cana de apa; jumatate cana de ulei; 2 linguri dulceata de visine; 1 praf de copt; 3 linguri nuca de cocos; 1 cana de zahar; 1 lingura zahar vanilat

Cum se prepara: Pregatim un bol in vom adauga uleiul, zaharul, zaharul vanilat, apa si faina. Mixam aceste ingrediente pana obtinem o compozitie omogena pe care va trebui sa o impartim in 2. In prima adaugam cacao si dulceata de visine iar in a 2-a nuca de cocos. Dupa omogenizam. Pregatim o tava de copt pe care o ungem cu putin ulei, o tapatam cu faina si adaugam cele 2 compozitii. Bagam tava la cuptor pentru aproximativ 45 de minute la foc mediu.

Este gata cand trece testul scobitorii, iar apoi mai lasam aproximativ 10 minute in tava. Dupa acest timp scoatem din tava si lasam sa se raceasca. La final pudram cu zahar iar apoi putem servi. Va uram pofta buna!

 

You may also like...

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *