Trucul pentru curățarea cuptorului “fără efort”. Chiar și grăsimea arsă dispare

Cuptorul este, fără îndoială, unul dintre cele mai dificile electrocasnice din casă de curățat.

Într-adevăr, urmele de stropiri și reziduurile de mâncare se acumulează după fiecare gătire și astupă pereții săi.

Noroc că există o metodă simplă de a le elimina fără prea mult efort.

În timp, cuptorul se umple de murdărie și pete de grăsime. Din lipsă de timp sau voință, curățarea lui este adesea amânată sau chiar neglijată.

Ca rezultat, reziduurile de mâncare se lipesc de pereții interiori ai cuptorului și devine foarte dificil să le îndepărtați. Și, așa cum se întâmplă cu toate aparatele electrocasnice, atunci când întreținerea este făcută necorespunzător, performanța nu poate fi optimă.

Cum să curățați cuptorul?

Dacă doriți să continuați să pregătiți feluri de mâncare la cuptor fără a petrece ore întregi curățându-l, secretul constă în aplicarea următorului truc.

Acesta se bazează pe utilizarea unui produs de spălare care s-a dovedit a fi eficient în ceea ce privește curățarea.

Curățați cuptorul cu o capsulă de mașină de spălat vase:

Datorită proprietăților sale de degresare și dezinfectare, capsulele de mașină de spălat vase rămân o soluție eficientă de curățare pentru cuptor. Pentru a vă bucura de multele sale virtuți, pur și simplu așezați o capsulă pe o tavă sau o farfurie rezistentă la căldură.

Apoi, turnați apă clocotită peste produs și așezați recipientul în cuptorul preîncălzit la 100°C. Lăsați-l timp de o oră, ținând ușa cuptorului închisă. Capsula va începe să se topească și va emana vapori de curățare în interiorul cuptorului.

Datorită aburului rezultat, picăturile se depun pe pereții cuptorului și înmoaie murdăria persistentă și reziduurile de mâncare care vor putea fi îndepărtate mai ușor.

You may also like...

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *