Cum să înmulțești portocalele în ghivece pentru a decora casa

Portocala este unul dintre cele mai delicioase fructe, atât pentru a fi consumat ca atare, cât și pentru a fi folosit la prepararea băuturilor, infuziilor, rețetelor dulci și a celor sărate. În plus, planta de portocal este foarte frumoasă, decorativă și va umple casa ta cu un miros bogat.

Acest minunat și nutritiv fruct bogat în vitamina C, fibră, proteine și multe altele este foarte ușor de cultivat, și în articolul de astăzi îți vom spune pașii pentru a crește o portocală într-o ceașcă. Hai să trecem la treabă!

Cum să crești o portocală

1. Obține semințele
Procesul de obținere a semințelor este destul de simplu și vei avea nevoie doar de o portocală. Poți utiliza semințele de la o portocală pe care ai consumat-o și să continui să dai viață cu aceeași fruct.

Cel mai practic este să scoți semințele din portocale și să le pui într-un pahar cu apă pentru un timp, apoi să îndepărtezi pelicula subțire care le acoperă. După ce le-ai îndepărtat, vor fi gata de plantat.

2. Pregătește ceașca pentru a pune semințele în ea
Următorul pas pe care trebuie să-l faci pentru a-ți crește portocala într-o ceașcă este să pregătești recipientul în care le vei crește și să pregătești solul. Solul pe care îl vei pune în ceașcă trebuie să fie bine aerisit și udat.

Ideal este să umpli ceașca cu acest sol și să împingi degetul în el la o adâncime de aproximativ 4-5 cm, astfel încât să poți plasa semința de portocal acolo. Este mai bine să uzi solul înainte de a pune semința.

3. Faci să germineze semința de portocală
Odată ce ai pregătit semințele în sol în ceașca în care vrei să crească minunata ta portocală, trebuie să le acoperi cu mai mult sol și să uzi solul. Portocala are nevoie de timp pentru a germina și a crește, dar când o face, vei putea profita la maximum de ea.

Se recomandă să uzi ceașca mică ori de câte ori o vezi uscată, poate fi necesar să faci asta la fiecare 2 sau 3 zile, în funcție de temperatură și de lumină acolo unde o pui. Poți lăsa ceașca într-un loc cu lumină directă, deoarece acest lucru îi convine foarte bine.

Cum să întreții un copac de portocal

Odată ce semința ta a germnat și a început să crească și să se dezvolte, ar trebui să începi să ai grijă de copacul tău de portocal și pentru asta îți vom oferi câteva sfaturi despre această minunată plantă care va decora casa ta, o va umple de frumusețe și de un miros bogat.

Lumină
Portocalul are nevoie de o cantitate bună de lumină, iar cea mai bună este cea directă. Cea mai practică modalitate este să-l așezi lângă o fereastră sau pe un balcon, terasă sau în grădină, astfel încât să primească lumină în mod corespunzător. La început, când micul tău portocal crește, va trebui să-l protejezi de expunerea prea puternică, dar mai târziu va avea nevoie de ea pentru a crește bine.

Temperatură
Temperatura ideală pentru un portocal este între 23 și 32 de grade Celsius. Este un copac care apreciază climatul cald și temperat, dar este foarte intolerant la temperaturile scăzute. Din acest motiv, este important să-l protejezi în cazul în care temperatura scade sub aceste grade și să-i oferi o formă de protecție cu folie plastică.

Udarea
Pentru ca portocalul să crească bine hidratat și să aibă rădăcini puternice și mari, trebuie udat la fiecare 2 sau 3 zile, în funcție de anotimp și temperaturi. Este practic ca solul să fie menținut hidratat, dar să nu fie inundat, deoarece excesul de apă poate fi dăunător.

Substrat
Portocalul are nevoie, de asemenea, de un substrat bogat în nutrienți pentru o creștere sănătoasă. Pentru aceasta, poți obține un substrat din alge sau guano de liliac, printre altele.

Dăunători
Portocalii sunt arbori rezistenți, dar sunt susceptibili la anumiți dăunători, cum ar fi afidele, albii și păianjenii roșii. Se recomandă să previi acest tip de insecte înainte de a fi nevoie să le tratezi, și pentru asta poți prepara insecticide naturale cu usturoi, apă, cuișoare și scorțișoară, pentru a stropi frunzele și ramurile și a-i împiedica să se apropie de plantă.

You may also like...

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *