Oțetul este trucul pentru prosoape mai moi, rufe mai albe și haine mai bine mirositoare

Cum să obții mereu haine curate și proaspete fără să cheltui mulți bani? Un singur ingredient poate să învingă petele, să înmoaie prosoapele încrustate și să elimine mirosurile. Ce este, te întrebi?

Oh, miroase rău, dar zeii spălării ne-au răsfățat dându-ne oțet. Poate rezolva majoritatea problemelor de spălare dacă este folosit corect. Se potrivește bine cu alte produse, este prietenos cu mediul, este ieftin și poate fi ușor adaptat pentru rețetele de curățenie făcute acasă.

Dacă oțetul alb distilat nu face parte din rutina ta obișnuită de spălare, acum este momentul să schimbi asta. Vezi mai jos toate modalitățile în care poți folosi oțetul alb distilat pentru rufele tale murdare. După ce vei citi, vei dori să-l faci o prezență constantă în baia ta de spălare.

Eliminator de Miros Fără a folosi parfumuri sintetice care pot masca mirosurile sau cauza iritații ale pielii, oțetul elimină mirosurile. Mucegai? Transpirație? Miros neplăcut? Acoperit. Oțetul ucide bacteriile care mențin mirosurile neplăcute.

Pentru a elimina mirosurile de mucegai de pe prosoape, adaugă 2 cupe de oțet distilat într-o mașină de spălat umplută cu apă caldă. Adaugă prosoapele și rulează ciclul normal. Poți face un ciclu suplimentar, dacă dorești.

Pentru haine, adaugă ½ până la 1 cupă de oțet în ciclul de clătire pentru a scăpa de mirosuri. O altă opțiune este să preînmoi obiectele extrem de mirositoare în 1 cupă de oțet și apă rece. Lasă obiectul(e) să stea timp de aproximativ 20 de minute înainte de spălare.

Înlătură Petele Nu avem nevoie să știm detalii despre tipurile de pete cu care te confrunți, dar oțetul alb poate să le trateze pe multe dintre ele. Pulverizează oțet neatins pe o pată și lasă-l să acționeze timp de 10-15 minute înainte de spălare. Patașe ușoare pot fi înmuiate și într-un amestec de 1 cupă de oțet + 2 cupe de apă caldă.

Pentru pete mai persistente, poți face o pastă folosind 1 lingură de bicarbonat de sodiu și oțet. Adaugă suficient oțet pentru a forma o pastă și aplică-o pe pată.

Păstrează Hainele Închise la Culoare Spălările repetate pot decolora blugii negri și alte articole de îmbrăcăminte închise la culoare. Pentru a preveni ca reziduurile de detergent să se lipească de fibrele lor, adaugă ½ până la 1 cupă de oțet în ciclul final de clătire.

Luptător contra Scamei și Electricității Statice Oțetul alb ajută la respingerea electricității statice, a scamei și a părului de animale de rufe. Adaugă ½ cupă de oțet în ciclul de clătire al mașinii de spălat.

Înmoaie-ți Rufe Un înmuietor de țesături natural, oțetul dizolvă reziduurile de detergent, lăsând rufele tale moi – mai ales prosoapele! Poți să torni ½ cupă în compartimentul de înmuietor al mașinii de spălat sau să-l adaugi înainte de ciclul final de clătire.

Oprire a Sângerării Culorilor Spală articolele afectate de decolorare cu 1 cupă de oțet distilat într-un ciclu de spălare normal folosind detergentul tău obișnuit.

Înălbitor Blând Oțetul luminează și înalbește fără a folosi substanțe chimice dure. Poți să-l folosești în spălările normale sau pentru a îndepărta pete persistente de pe hainele albe, adăugând 1 ½ cupe de oțet în ciclul de spălare.

Dacă nu-ți faci griji cu privire la un miros persistent de oțet distilat, te poți odihni – mirosul dispare după uscare. Cu atâtea beneficii în baia de spălare, este o idee bună să profiți de acest dar distilat. Aprovizionează-te cu acest produs de bază și vei vedea cum unele dintre neplăcerile tale legate de spălare vor scădea.

Tu deja te bucuri de beneficiile oțetului alb pentru spălare? Ai încerca oricare dintre aceste trucuri?

You may also like...

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *