Uimitorii biscuiți din brânză fina de vaci, „Trandafiri”, vor decora fiecare masa de sărbătoare, bucurand nu doar copiii, ci si adultii.
Ai nevoie de următoarele ingrediente :
450 g faina ,250 g de branza de vaci ,100 g margarina ,1/2 pahar cu zahar .
1/4 de lingurita bicarbonat de sodiu ,1 g vanilie ,1/2 lingurita sare ,2 galbenusuri de ou
Mod de preparare: Intr-un recipient adanc se amesteca 250 g de branza de vaci, 100 g de margarina topita, 1/2 pahar de zahar, 1 g de vanilina, 1/2 lingurita sare si 2 galbenusuri de ou.
Cerneti printr-o sita marunta 450 g de faina cu 1/4 de lingurita de bicarbonat si adaugati treptat in amestecul de branza de vaci. Framantati aluatul pana obtineti o consistenta omogena.
Intindeti aluatul intr-un strat subtire de 2-3 mm grosime, folosindu-va de un pahar cu eschizatura mica, decupati cercuri de aceeasi marime. Suprapuneti 3 – 4 cercuri si rasuciti-le bine intr-o rulada, taiati-o apoi in jumatate, astfel incat sa obtineti 2 trandafiri.
In mod similar, formati trandafiri din restul aluatului. Preincalziti cuptorul la 120 de grade. Tapetati tava cu hartie de copt, aranjati atent biscuitii si trimiteti-i la cuptor pentru 20-30 de minute. Asezati trandafirii copti pe o farfurie frumoasa, presarati-i cu zahar pudra, si ii puteti servi.