S-a aprobat astăzi – De la 1 ianuarie peste 7000 de români vor primi mai mulți bani. Vezi dacă te afli și tu pe listă

A fost aprobat astăzi! Peste 7000 de români vor beneficia mai mulți bani de la stat începând cu 1 ianuarie! Vezi dacă te afli și tu pe listă!

Guvernul a aprobat, în ședința de astăzi, o ordonanță de urgență care majorează semnificativ, de la 1 ianuarie 2019, valoarea indemnizațiilor prevăzute de Legea nr. 49/1991 pentru invalizii, veteranii şi văduvele de război, spune Capital.

Ordinanța adoptată face referire la creşterea indemnizaţiilor pentru marii mutilaţi şi cei încadraţi în gradul I de invaliditate de la 259 la 1.500 lei lunar, pentru invalizii de război încadraţi în gradul II de invaliditate, de la 231 la 1.000 lei lunar şi pentru cei încadraţi în gradul III de invaliditate, de la 196 lei la 900 lei lunar.

În cazul veteranilor de război şi văduvelor de război, dacă acestea din urmă nu s-au recăsătorit, majorarea este de la 161 la 600 lei lunar.

Măsura de majorare adoptată de Guvern este una reparatorie, având în vedere că aceste indemnizaţii sunt în sumă fixă, se indexează, conform legii, în funcţie de rata inflaţiei, iar valoarea lor este foarte scăzută.

În prezent, în România sunt 7.027 veterani de război, din care de 103 sunt invalizi de război, 389 văduve de război şi de 57.530 văduve de veterani de război, iar faţă de aceste persoane statul şi societatea au datoria morală de a se întoarce cu recunoştinţa cuvenită.

Sursa A1.ro

You may also like...

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *