Am primit rețeta aceasta duminică, de la o doamnă de la biserică, după ce am auzit nenumărate laude la adresa ei. Am făcut-o și sunt încântată! Pentru un desert de post e divină. Îți las rețeta aici, trebuie să o faci, fie că ții post sau nu:
Am primit rețeta aceasta duminică, de la o doamnă de la biserică, după ce am auzit nenumărate laude la adresa ei. Am făcut-o și sunt încântată! Pentru un desert de post e divină. Îți las rețeta aici, trebuie să o faci, fie că ții post sau nu: Ai nevoie de următoarele ingrendiente : 340 g unt sau margarină
200 g zahăr pudră ,420 g făină ,1 pachet praf de copt ,150 g nucă pisată ,1 lingurita coajă de lămâie ,3 linguri rom ,2 pachete zahăr vanilat
PREPARARE
1. Se freacă untul cu zahăr vanilat şi 100 g zahăr pudră, apoi se amestecă cu făina cernută, cu praful de copt, nuca pisată, un praf de sare şi coaja de lămâie. Se acoperă cu folie transparentă şi se lasă la rece 2-3 ore.
2. Se întinde aluatul într-o foaie groasă de 5-6 mm. Se taie fâşii late de 5 cm, care se rulează şi se taie pe lungime, la 5 cm. Se arcuiesc puţin şi se aşază într-o tavă. Se coc în cuptorul încins 12- 15 minute. După primele 5 minute, focul se reduce la moderat.
3. Când se răcesc, se stropesc cu rom şi se pudrează cu zahăr aromat cu vanilie.
Se servesc ziua următoare.
Bonus: Vezi cum se fac icrele de fasole! Sunt o minunăție!
De cand am descoperit icrele de fasole, nu mai fac fasole batuta. Pur si simplu sunt criminale, delicioase, superbe. Lista de ingrediente: 4 catei usturoi, 300 grame fasole, 1 pastarnac, sare, 1 ceapa, 1 ceasca ulei, 1 morcov, piper macinat
Cum se prepara: Pentru inceput alegem fasolea, o spalam si o punem la inmuiat cu o seara inainte de preparare. A doaua zi, cand ne apucam de gatit mai intai aruncam apa in care au stat fasolele, apoi o inlocuim si lasam sa dea in clocot.Repetam aceasta operatiune de 3 ori. In a patra apa lasam sa fiarba aproximativ 20 de minute dupa care adaugam pastarnacul si morcovul curatati dar intregi.
Fierbem in continuare fasolea la un foc potrivit pana scade si este fiarta complet. Lasam sa se raceasca iar apoi o mixam cu un mixaer vertical. Tocam ceapa, o frecam cu sare, o stoarcem bine de apa si o adaugam peste fasole. Adaugam treptat ulei si frecam bine fasolea, apoi adaugam usturoiul pisat si potrivim de sare si piper. La final asezam icrele de fasole pe un platou si ornam cu felii de morcov , pastarnac si masline fara samburi. Va uram pofta buna!
Bonus: Din numai 5 ingrediente, în doar 20 de minute obții cea mai bună cremă pentru prăjituri. Ingrediente: 120 g unt, 210 g zahăr, 200 ml lapte de cocos, 2 ouă, 2 albușuri de ouă, 1/4 păstaie de vanilie (2 fiole esență de vanilie).
Mod de preparare: Din numai 5 ingrediente, în doar 20 de minute obții cea mai bună cremă de cocos: mătăsoasă, exact cât trebuie de dulce și atât de bună încât îți vine să o mănânci așa, goală! Sfat: fă mai multă decât ai nevoie, nu te vei abține de la degustat! Freacă bine (cu ajutorul unui mixer) untul cu zahărul, până obții o cremă omogenă. Adaugă fiecare ou pe rând(inclusiv albușurile), permițându-i oului introdus să se combine complet în mixtură până să îl adaugi pe următorul. Amestecă și laptele de cocos, până când este complet incorporat.
Într-un vas înalt, la foc mic spre mediu, adaugă crema mai sus obținută. Pune 1/4 din păstaia de vanilie (o despici ușor transversal și îi iei miez cu vârful cuțitului) sau esența de vanilie. Amestecă încet și constant până când crema începe să se îngroașe – circa 10 minute. Toarnă crema de cocos într-un vas cu capac (borcan) și lasă să se răcească. Dă la frigider, unde o poți păstra până la o săptămână. O poți servi cu biscuiți/fursecuri, o poți folosi ca umplutură pentru diferite torturi sau, pur și simplu, o poți savura ca atare.